Ο πρόεδρος του Σ.Φ.Κ. «ΠΙΕΡΙΚΟΣ» Θανάσης Παπαδόπουλος αγωνιά, αισιοδοξεί και φιλοδοξεί

Αθλητικά

Ο κορυφαίος εκφραστής του ποδοσφαίρου της Κατερίνης και της Πιερίας γενικότερα, ο Σύνδεσμος Φιλάθλων Κατερίνης «Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ», σήμερα ως ερασιτεχνικό σωματείο και προηγούμενα ως εταιρεία, αποτελεί τον αθλητικό φορέα του τόπου μας με σημαντική διαδρομή στο άθλημα που συγκινεί και συναρπάζει την παγκόσμια κοινωνία.

  Στο εξήντα τριάχρονο διάβα του στο Ελληνικό ποδοσφαιρικό στερέωμα, με στιγμές δόξας αλλά και πέτρινα χρόνια, ο Πιερικός αποτελούσε και ασφαλώς αποτελεί το τοπόσημο μιας πόλης που πορεύεται με τις ποδοσφαιρικές αναμνήσεις του χθες, αλλά και ελπίζει στο ελπιδοφόρο αύριο.

  Είχα την χαρά και την τιμή να συναντήσω και να συνομιλήσω με τον σημερινό πρόεδρο του Σ.Φ.Κ. «Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ», τον άνθρωπο που υποστηρίζει τις λειτουργικές ανάγκες του συλλόγου. Τον πετυχημένο επιχειρηματία Θανάση Παπαδόπουλο. Βρίσκεται στο τιμόνι του σωματείου από την αρχή της τρέχουσας ποδοσφαιρικής χρονιάς.

  Αναμφίβολα είχα μια ενδιαφέρουσα κουβέντα με τον παράγοντα που δεν είναι ξένος στην Κατερίνη, καθότι η σύζυγος του είναι συμπολίτισσά μας. Το επισημαίνω αυτό γιατί κάποιοι σχολίασαν ότι μέσω του Πιερικού μπορεί να αποβλέπει σε παράλληλες επιχειρηματικές δράσεις. Λες και αυτό είναι κατακριτέο, τη στιγμή μάλιστα  ο επιχειρηματικός κόσμος της Πιερίας δεν επέδειξε τελευταία καμία διάθεση να αναλάβει υποστηρικτικά τον Πιερικό.

 Τα αγωνιστικά αποτελέσματα, οι επιλογές αθλητών και μερίδας συνεργατών, η απόδοση του έμψυχου αθλητικού υλικού καθώς και κάποιες άλλες συγκυρίες, δεν ευνόησαν την πορεία του Πιερικού στο φετινό πρωτάθλημα της γ’ εθνικής κατηγορίας και η πρωτιά μάλλον φαντάζει δύσκολη.

  Όμως ο κ. Παπαδόπουλος δηλώνει παρών και πασχίζει σχεδόν μόνος του για να αλλάξει το ρου της ομάδας, δεχόμενος πολλάκις «εξ απαλών ονύχων» βαρύγδουπες κριτικές από ανθρώπους που κινούνται στη σιγουριά της απουσίας, αλλά και από κάποιους επαΐοντες νεόδμητους γνώστες του αντικειμένου.

  «Εγώ θα προσπαθήσω και δεν φείδομαι στα περί των οικονομικών απαιτήσεων. Αν όχι σήμερα, αλλά σύντομα ο Πιερικός να είστε βέβαιοι ότι θα αγωνίζεται στην κορυφαία κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Θα το πετύχω, αλλά θέλω την υποστήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης, των φορέων και της κοινωνίας γενικότερα. Ο σύλλογος αυτός αποτελεί τον εκπρόσωπο της πόλης μας στον ποδοσφαιρικό χάρτη και οφείλουμε να τον στηρίξουμε» επισημαίνει ο Θανάσης Παπαδόπουλος.

  Κινείται στο τρίπτυχο: Αγωνιά μέχρι να ορθοποδήσει η ομάδα, αισιοδοξεί για το ευοίωνο μέλλον της και φιλοδοξεί με το προσδόκιμο της σιγουριάς για την αλλαγή σελίδας στον Πιερικό.

Το σχόλιο μου

  Από τα συμφραζόμενα του προέδρου αλλά και την προσωπική εικόνα που έχω σχηματίσει σχετικά με τις κάθε είδους κριτικές στο διαδίκτυο κυρίως, ότι κάποιοι νεοφερμένοι γνώστες επί παντός επιστητού, προβαίνουν σε αβίαστα και αβάσιμα σχόλια που … υπερβαίνουν τα εσκαμμένα, αγγίζοντας και την προσωπικότητα του κ. Παπαδόπουλου, αλλά και των συνεργατών του.

  Νεόδμητοι … δήθεν αθλητικογράφοι, πίσω από την ανωνυμία οι περισσότεροι, ασφαλώς προσβάλλουν το δημοσιογραφικό λειτούργημα και σε κάποιο βαθμό επηρεάζουν αρνητικά μερίδα φιλάθλων. Κύριοι, σοβαρευθείτε και ασχοληθείτε με κάτι άλλο. Βέβαια αυτό δε συνάδει με την καλοπροαίρετη κριτική και με τις εποικοδομητικές προτάσεις και απόψεις, που είναι αναγκαίες για τη βελτίωση και τη διόρθωση των επιλογών της οικογένειας του σωματείου.

   Εν κατακλείδι: Ο κ. Παπαδόπουλος, εμφανώς εκφράζει και σχολιάζει επιπρόσθετα ότι ο Πιερικός χρειάζεται δίπλα του υποστηρικτικά τους φορείς της πολιτείας και της κοινωνίας γενικότερα, αλλά και τους φιλάθλους. Το ενθαρρυντικό είναι ότι ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος που γνωρίζει τα περί ποδοσφαίρου από την παλαιότερη ενασχόλησή του με τον Πιερικό, δήλωσε την υποστήριξή του στο ιστορικό σωματείο. Δεν γίνεται διαφορετικά άλλωστε. Εδώ και τώρα.

  Ο Πιερικός εκφράζει την ταυτότητα μας και είναι αδόκιμο να απαρνηθούμε το ριζικό μας. Ο Πιερικός είναι πέρα και πάνω από πρόσωπα.

  Υπογραφή: Περικλής Χατζηγιάννης