Ο Μητροπολίτης Τριπόλεως Θεοφύλακτος προήχθη σε πρώτο αρχιερέα του Πατριαρχείου Aλεξανδρείας

Κοινωνία

Συνεδριάζει στο Κάϊρο της Αιγύπτου από 15-17 Φεβρουαρίου η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας, υπό την προεδρία του Μακαριώτατου Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’.

Το πρωί της Πέμπτης 15 Φεβρουαρίου η Ιερά Σύνοδος προέβη σε εκλογές ή μεταθέσεις 13 Μητροπολιτών και Επισκόπων σε διάφορες Επαρχίες της Αφρικής.

Μεταξύ των εκλεγέντων υπάρχουν και 3 Αφρικανοί κληρικοί, καρποί της Ορθόδοξης Ιεραποστολής.

Να σημειωθεί ότι μεταξύ των εκλεγέντων είναι και ο Κατερινιώτης Μητροπολίτης Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος, ο οποίος έλαβε τον τίτλο «Γέρων Καισαρείας» και κατέστη ο πρώτος μετά τον Πατριάρχη Αρχιερέας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Μητροπολίτη Γέροντα Καισαρείας κ. Θεοφύλακτο για να του ευχηθεί και να διαβιβάσει τις ευχές του Κλήρου και των πιστών της Πιερίας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος προέβη επίσης στην παρακάτω δήλωση: «Είναι ιδιαίτερα τιμητική για την Πιερία η προαγωγή του συντοπίτη μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Θεοφυλάκτου στην επίζηλη θέση του πρωτόθρονου Αρχιερέα του παλαίφατου και ιεραποστολικού Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής. Εις πολλά έτη, Δέσποτα».