Δήμος Κατερίνης: Εργασίες για την αισθητική & ουσιαστική αναβάθμιση του Α’ ΔΑΚ – Στόχος, η λειτουργικότητα των χώρων για την ασφάλεια αθλητών & δημοτών

Αθλητικά Κοινωνία

Μια σειρά από αναγκαίες εργασίες που επικεντρώθηκαν στην καθαριότητα, ευπρεπισμό και εξωραϊσμό σε χώρους μέσα και έξω από το 1ο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης (Α’ Δ.Α.Κ.), πραγματοποίησε η Αντιδημαρχία Αθλητισμού & Παιδείας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Καθαριότητας και την Αντιδημαρχία Κοινοτήτων.  

Συγκεκριμένα, χρησιμοποιήθηκαν μηχανήματα και εργατικό προσωπικό της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας και προέβησαν σε εργασίες απομάκρυνσης μεγάλων και μικρών αντικειμένων αλλά και σκουπιδιών που βρίσκονταν διασκορπισμένα σε χώρους γύρω από το γήπεδο αλλά και έξω από αυτό, δεδομένου ότι κάποια σημεία είχαν καταστεί ως άτυποι χώροι εναπόθεσης απορριμμάτων και χόρτων.

Επιπλέον, κόπηκαν χόρτα, ομαλοποιήθηκαν χωμάτινα σημεία γύρω από τους αγωνιστικούς χώρους, και γενικά δημιουργήθηκαν οι κατάλληλες συνθήκες που συμβάλουν όχι μόνο στην αισθητική αναβάθμιση αλλά και στην υγιεινή και ασφάλεια αθλητών και δημοτών.

Απομακρύνθηκαν επίσης μηχανήματα του Δήμου που ήταν, για χρόνια, εκτεθειμένα σε εξωτερικές συνθήκες ζέστης κατά το καλοκαίρι και κρύου κατά τον χειμώνα. Κάποια απ’ αυτά τα μηχανήματα μπήκαν σε τάξη σε υπόστεγο και θα ελεγχθεί η λειτουργικότητά τους ενώ κάποια άλλα, που σκούριαζαν, εξετάζεται πλέον το ενδεχόμενο πιθανής απόσυρσής τους. Με τις παρεμβάσεις αυτές, διασφαλίζεται, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, η περιουσία του Δήμου.

Παράλληλα, στο Α’ Δ.Α.Κ. υλοποιήθηκαν εργασίες καθαρισμού σε χώρους υγιεινής που ήταν σε κακή κατάσταση, ταυτόχρονα όμως τοποθετήθηκε και καθαρίστρια σε ημερήσια βάση, η οποία θα προσφέρει καθημερινές υπηρεσίες καθαριότητας που είναι αναγκαίες για την αισθητική και υγιεινή αναβάθμιση των χώρων.

Σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Παιδείας και Δημοτικού Ωδείου, Γιώργος Κοκαβίδης, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Καταρχάς, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους Αντιδημάρχους Καθαριότητας, Ηλία Τάπρα, και Κοινοτήτων, Χρήστο Μπογιατζή, για την καλή συνεργασία ως προς τις εργασίες αναβάθμισης του Α’ Δ.Α.Κ. Κατερίνης. Θα ήθελα όμως να ευχαριστήσω και τους δημοτικούς υπαλλήλους και το εργατικό προσωπικό για τη συμβολή τους στον εξωραϊσμό των χώρων. Οι εργασίες αυτές που έγιναν και που θα συνεχιστούν και σε άλλους αθλητικούς χώρους, αποτελούν την υλοποίηση των δεσμεύσεων του Δημάρχους μας, Ιωάννη Ντούμου, και του συνδυασμού μας «Δήμος Πρότυπο» για ευπρεπείς, ασφαλείς και λειτουργικούς αθλητικούς χώρους στον Δ.Κατερίνης».