«Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Κατερίνης: “Βίαιη προσαρμογή” …

Κοινωνία

Στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβούλιου Κατερίνης για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό ο δήμαρχος αποκάλυψε το μετεκλογικό σχεδιασμό του για το δήμος με δυο λέξεις : βίαιη προσαρμογή.

Και πως αποτυπώνεται από τις μέχρι τώρα αποφάσεις της διοίκησης η βίαιη προσαρμογή;

  • Με την αύξηση των δημοτικών τελών κατά 20%.
  • Με Τεχνικό Πρόγραμμα, με ίδιους πόρους, μακριά από τις λαϊκές ανάγκες και σε αναντιστοιχία με το προεκλογικό πρόγραμμα με τις τρεις σελίδες πηγές χρηματοδότησης (Τεχνικό πρόγραμμα που μόνο η  «Λαϊκή Συσπείρωση» καταψήφισε.)
  • Με τις επιτροπές αναγκαστικής είσπραξης των ανείσπρακτων οφειλών όλων ανεξαιρέτως κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων.

Σε συνδυασμό με το Ν.5027/23 της Ν.Δ., που οι υπάλληλοι των οικονομικών υπηρεσιών των δήμων υποχρεούνται πλέον να λογοδοτούν σε ΥΠΕΣ και στο Ελεγκτικό Συνέδριο για την υλοποίηση των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης (δεσμεύσεις ΑΦΜ σε εφορίες και αναγκαστική κατάσχεση εις χείρας τρίτων σε πιστωτικά ιδρύματα) ανεξαρτήτως ποσού, ακόμα και σε πλειστηριασμούς ακινήτων για οφειλές πάνω των 500 ευρώ. Σε περίπτωση μη εκτέλεσης, πέραν του πειθαρχικού ελέγχου προβλέπεται καταλογισμός των ποσών σε βάρος τους.

Γίνεται ξεκάθαρο ότι θα στραφεί πρωτίστως και χωρίς διάκριση ενάντια σε εργαζόμενους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες που χρωστούν μικρά ποσά σε ανταποδοτικά τέλη , τέλη νεκροταφείου, τροφεία κ.λ.π. και όχι σε μεγαλοοφειλέτες που βρίσκουν τρόπους για να μην αποπληρώνουν τις οφειλές τους.

Επίσης o προϋπολογισμός του δήμου Κατερίνης, «εντάσσεται σε μια συγκεκριμένη λογική, ένα κουστούμι που έχει κόψει και έχει ράψει ο κρατικός προϋπολογισμός που ψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία. Δηλαδή, ένας προϋπολογισμός ο οποίος αυξάνει τις φορολογικές επιβαρύνσεις τη στιγμή που η ακρίβεια εξακολουθεί να χτυπάει τα λαϊκά εισοδήματα.

Έχουμε από τη μια πλευρά τη δια νόμου αύξηση του μισθολογικού κόστους των υπαλλήλων, τις αυξήσεις στο κόστος της ενέργειας, το νέο «πράσινο» τέλος αποβλήτων, την αύξηση του κόστους από τον Φορέα Διαχείρισης Σύμμεικτων Αποβλήτων (ΦΟΣΔΑ) να επιβαρύνει τους δημότες της Κατερίνης και από την άλλη έχουμε τη μείωση για τη σίτιση μαθητών, τη βοήθεια στο σπίτι, τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων και την πυροπροστασία.

Κριτήριο της δικής μας δράσης είτε από θέση της διοίκησης είτε από τη θέση της αντιπολίτευσης είναι οι λαϊκές ανάγκες σε αντιπαράθεση με την καπιταλιστική βαρβαρότητα που ζούμε.

Διεκδικούμε αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, απόδοση των παρακρατηθέντων στον δήμο, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ώστε να καλυφθούν τα εκατοντάδες κενά, δραστική μείωση της δημοτικής φορολογίας, στήριξη των επαγγελματιών της Κατερίνης, σταμάτημα πλειστηριασμών και κατασχέσεων για χρέη στον δήμο, συμβολική ανταποδοτικότητα, κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς.

Μαζί με τον λαό του Δήμου της Κατερίνης! Στον αγώνα για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων!

Ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δήμου Κατερίνης Νίκος Τσουπέης