Ψήφισμα 21 πολιτιστικών συλλόγων της Πιερίας για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια: “Το εν λόγω νομοσχέδιο είναι αντικοινωνικό και ανθελληνικό”

Κοινωνία

Στην Κατερίνη σήμερα 13 Φεβρουαρίου 2024 ημέρα Τρίτη,   οι παρακάτω Σύλλογοι Ν. Πιερίας συνήλθαμε σε Συνέλευση και δηλώνουμε τα εξής:

Μας δημιουργεί έντονο προβληματισμό η απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης να θεσμοθετήσει τον λεγόμενο «γάμο» ομοφυλοφίλων ζευγαριών με δυνατότητα υιοθεσίας παιδιών. Το θέμα έχει προκαλέσει σοβαρή  αναστάτωση   στην   κοινωνία.   Στην συντριπτική της πλειοψηφία, όπως καθημερινά αφουγκραζόμαστε και από τα πολλά μας μέλη, είναι αντίθετη στο νόμο αυτό.  Είναι πασιφανές, ότι στην πραγματικότητα οδηγούμαστε  με βεβαιότητα σε ισοπέδωση του παραδοσιακού θεσμού της οικογένειας και στην περαιτέρω αποσάθρωση του κοινωνικού ιστού.   

Το εν λόγω νομοσχέδιο   είναι αντικοινωνικό και ανθελληνικό. Κτυπά ευθέως και ανατρέπει  τις αξίες,  τα ιδανικά  και τις  πατροπαράδοτες παραδόσεις του Γένους μας, για τις οποίες πασχίζουμε, ως Πολιτιστικοί Σύλλογοι, και να τις  διατηρούμε και να  τις  μεταλαμπαδεύουμε στους νεότερους.

Βέβαια, δεν αμφισβητούμε το δικαίωμα του καθενός στις προσωπικές του επιλογές και κατηγορηματικά δηλώνουμε ότι τις σεβόμαστε απολύτως.

Όμως, είναι ανεπίτρεπτο στο όνομα δήθεν της ισότητας και προάσπισης των «δικαιωμάτων» μιας ισχνής μειοψηφίας,  να καταπατούνται δικαιώματα ανυπεράσπιστων παιδιών μέσα από τη δυνατότητα τεκνοθεσίας από τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Γιατί καταλαβαίνουμε πολύ καλά ότι, τα παιδιά έχουν το δικαίωμα και την ανάγκη να μεγαλώνουν μέσα σε μια παραδοσιακή οικογένεια με πατέρα και μητέρα.  

Με το παρόν ψήφισμα δηλώνουμε την αντίθεσή μας σ’ αυτήν την νομοθετική ρύθμιση.

Δεν μπορούμε  να υποθηκεύουμε το μέλλον και το δικαίωμα προστασίας των παιδιών μας. Δεν    απεμπολούμε τις πατρογονικές παραδόσεις και τις αξίες μας. Και  ως ενεργοί δημοκρατικοί πολίτες ζητούμε το  σεβασμό των δικαιωμάτων της  πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, πού δεν συναινεί στην επιβολή αλλότριων επιλογών.

Τέλος, καλούμε τους Αξιότιμους Βουλευτές–Εκπροσώπους μας στο Κοινοβούλιο, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι στις επερχόμενες γενιές και στην πατρίδα μας με την τόσο πλούσια και ζωντανή παράδοση.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ «Ο ΟΛΥΜΠΟΣ»

ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ»

ΣΥΛΛΟΓOΣ ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΙΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ «O ΟΛΥΜΠΟΣ»

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΦΟΥ  «Ο ΖΙΑΖΙΑΚΟΣ»

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΘΡΑΚΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗΣ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

ΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΦΥΓΙΩΤΩΝ «ΤΟ ΦΛΑΜΠΟΥΡΟ»

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ «Η ΔΡΥΑΝΙΣΤΑ»

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΣ ΕΦΕΣΟΥ «ΤΟ ΣΤΟΥΠΙ»

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΕΛΠΙΣ» ΜΟΣΧΟΠΟΤΑΜΟΥ

ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ «Ο ΠΟΝΤΟΣ»

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Σ.Ε.Δ.ΑΠ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΑΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ «ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ»

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΡΑΚΙΚΟΣ ΓΑΝΟΧΩΡΑΣ

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΝΟΣΤΑΛΓΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ»

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΟΥ «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΒΟΡΩΝΟΥ «Ο ΣΒΟΡΩΝΟΣ»

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΙΤΣΑΣ  «Ο ΟΛΥΜΠΟΣ»