Συνάντηση με τον Υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη, είχε η υφυπουργός Ανάπτυξης Άννα Μάνη Παπαδημητρίου

Πολιτική

Η ενίσχυση της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης της Υφυπουργού Ανάπτυξης με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, κ. Κώστα Φραγκογιάννη.

Οι δύο Υφυπουργοί συζήτησαν για τη στρατηγική της Κυβέρνησης για την οικονομική ανάπτυξη, εστιάζοντας στον στόχο της δημιουργίας ενός ακόμη πιο απλουστευμένου και φιλικού περιβάλλοντος για τις επενδύσεις.

Η κα Μάνη στάθηκε ιδιαίτερα στα βιομηχανικά πάρκα, εκ των οποίων είκοσι (20) εντάχθηκαν σε χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, ένταξη η οποία ανοίγει νέους δρόμους για την ανάπτυξη και την ενίσχυση της βιομηχανικής βάσης της χώρας και θα καταστήσει τα πάρκα ελκυστικό επενδυτικό προορισμό.

Ο κ. Φραγκογιάννης, από την πλευρά του, ανέδειξε τον καθοριστικό ρόλο της Enterprise Greece, του αρμόδιου εθνικού φορέα υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εξωτερικών, στην προσέλκυση ξένων άμεσων επενδύσεων και στην προώθηση των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του στην Ελληνική Εταιρεία Εξαγωγικών Πιστώσεων Α. Ε.– Export Credit Greece S.A., η οποία αποτελεί τον κρατικό Oργανισμό Eξαγωγικών Πιστώσεων.

Αποστολή της είναι η στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων που πραγματοποιούν διεθνείς συναλλαγές ή επενδύσεις, ένα εργαλείο με το οποίο παρέχονται συμβουλευτικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες one stop shop προς τις εξαγωγικές και εν δυνάμει εξαγωγικές επιχειρήσεις.