Επίκαιρη εκδήλωση-ομιλία για την Οικογένεια στα «Φώτια 2024» της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους                  

Κοινωνία

Το  απόγευμα της Κυριακής 4 Φεβρουαρίου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, έλαβε χώρα με κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου .

Στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία, στο πλαίσιο των «Φωτίων 2024» από τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Σχοινά, Κληρικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με θέμα «Ο Άγιος Φώτιος και η Οικογένεια».

Πλήθος κόσμου κάθε ηλικίας παρακολούθησε την ομιλία του π. Γεώργιου Σχοινά, ο οποίος με αίσθημα ποιμαντικής ευθύνης και αγάπης  αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Φωτίου και στον ιερό θεσμό της οικογένειας. Παράλληλα αναφέρθηκε στο προωθούμενο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Η γεμάτη σοφία, γνώση, αμεσότητα, ειλικρίνεια και μεστότητα ομιλία  απέσπασε τα χειροκροτήματα των δεκάδων παρευρισκόμενων, ενώ μετά το πέρας ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση με το ακροατήριο.

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, αφού ευχαρίστησε τον διακεκριμένο ομιλητή με σημαντικό ποιμαντικό, επιστημονικό και παιδαγωγικό έργο για την παρουσία του στα  «Φώτια 2024», ανέφερε χαρακτηριστικά: «το φετινό θέμα που επιλέξαμε λόγω και του προωθούμενου νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια είναι η Οικογένεια, η παραδοσιακή, πυρηνική οικογένεια, ο πρώτος σημαντικός κοινωνικός θεσμός στη ζωή του ανθρώπου. Το νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση καταργεί  κανόνες βιοηθικής, χριστιανικές αξίες και ισοπεδώνει την ελληνική οικογενειακή παράδοση με  οδυνηρό αποτέλεσμα την  αποσάθρωση του κοινωνικού ιστού».