Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Μαύρο, μελί και στάρι…» του δημοσιογράφου Λάζαρου Λαζάρου στην Κατερίνη

Κοινωνία Πολιτισμός

Την ποιητική του συλλογή με τίτλο «Μαύρο, μελί και στάρι…» πρόκειται να παρουσιάσει στην Κατερίνη, ο δημοσιογράφος – συγγραφέας Λάζαρος Λαζάρου. Η εκδήλωση παρουσίασης, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στις 12:00 μ.μ. στην  αίθουσα παρουσιάσεων του βιβλιοπωλείου ΜΑΤΙ – Αβέρωφ 4 στην Κατερίνη

Για το «Μαύρο, μελί και στάρι…» θα μιλήσουν, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Κατερίνης και δημοσιογράφος Ελίνα Διαμαντοπούλου, ο συγγραφέας Θεοχάρης Μπικηρόπουλος και ο καθηγητής και τέως αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Χάρρυ Παπαπανάγος. Ποιήματα της συλλογής θα απαγγείλει η ηθοποιός και σκηνοθέτης Νέλλυ Δελή, ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Εύη Μιχωλού.

Το «Μαύρο, μελί και στάρι…», ήρθε πρώτο στην προτίμηση του κοινού, στην ειδική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε κατά το 41ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης, οπότε και πρωτοπαρουσιάστηκε.

Το «Μαύρο, μελί και στάρι…» αποτελεί ωδή στο ερωτικό και το κοινωνικό δράμα, καθώς και περιπλάνηση στην απόγνωση και τη μοναξιά που επιφέρουν οι ερωτικοί επίλογοι, με φόντο άλλες φορές την καθημερινή τριβή των διαπροσωπικών επαφών και άλλες φορές τη θάλασσα, τη βροχή, το ηλιοβασίλεμα και τη χλωρίδα.

Στο «Μαύρο, μελί και στάρι», ο συγγραφέας έχει συμπεριλάβει και το ερωτικό δράμα “Ο Αλέξανδρος και η Αμαζόνα”, που αποτελεί μια ξεχωριστή ματιά στην ερωτική ζωή του μεγάλου Στρατηλάτη, βασισμένη στα στοιχεία και τις καταγραφές που άφησαν πίσω τους ιστορικοί όπως ο Διόδωρος και ο Στράβων.

Το «Μαύρο, μελί και στάρι…», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μπαρμπουνάκης.

Ο Λάζαρος Λαζάρου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βέροια το 1975. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, εγκληματολογία και management – marketing. Είναι τακτικό μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης. Έχει εργαστεί ως συντάκτης, αρχισυντάκτης και διευθυντής σύνταξης και ειδήσεων, σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς.

Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως διευθυντής ειδήσεων στον περιφερειακό σταθμό της Κεντρικής Μακεδονίας «Εγνατία Τηλεόραση», του οποίου παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο Ειδήσεων, ενώ ταυτόχρονα, παρουσιάζει καθημερινή ραδιοφωνική ενημερωτική εκπομπή στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash 99,4.

Είναι βραβευμένος, από την Παμμακεδονική Ένωση Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, για τη συνδρομή του στον αγώνα για την επίλυση του προβλήματος της ονομασίας των Σκοπίων. Είναι καθηγητής δημοσιογραφίας σε ιδιωτικές σχολές.

Αγαπημένη του ενασχόληση αποτελεί το ελεύθερο γράψιμο και η ποίηση, όπου και αφιερώνει μεγάλο μέρος του διαθέσιμου χρόνου του.