Η Υφυπουργός Ανάπτυξης Άννα Μάνη Παπαδημητρίου στην εκδήλωση του «Συλλόγου των εν Θεσσαλονίκη Λιτοχωριτών»

Πολιτική Πολιτισμός

Σε πολύ θερμό κλίμα συναντήθηκε η κυρία Μάνη με τα μέλη του Συλλόγου, στην  εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας, την οποία ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών, κ.κ. Δαυίδ, με καταγωγή από το Λιτόχωρο.

Η Υφυπουργός αντάλλαξε εγκάρδιες ευχές με τους συμπολίτες της και συνεχάρη τον Πρόεδρο, κ. Θεόδωρο Κάκκαλο και τα μέλη του ιστορικού αυτού συλλόγου, που από το 1934, κρατά ζωντανή την ένδοξη ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση, οι Λιτοχωρίτες της Θεσσαλονίκης απέτισαν φόρο τιμής στη μνήμη του Προστάτη τους Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω και στους καπετάνιους του Λιτοχώρου, με τραγούδια και ποιήματα που αντηχούσαν την κληρονομιά και την αγάπη τους για τη θάλασσα, με χαρακτηριστική αναφορά στα “μαύρα καράβια”, που έχουν σταυρό στην πρύμνη τους, μάλαμα στο κατάρτι.

Συγκινητική ήταν η στιγμή της βράβευσης των πρώην προέδρων του συλλόγου για την πολύτιμη προσφορά τους.

Κλείνοντας, η Υφυπουργός Ανάπτυξης ευχήθηκε «Καλή χρονιά στους εν Θεσσαλονίκη Λιτοχωρίτες« και τόνισε τη σημασία της Ιεράς Μονής του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω, ως προστάτη και πολιούχου, υπογραμμίζοντας την ιστορική και πνευματική σημασία της στην τοπική κοινότητα.