Σύλλογος Αγροτών-Κτηνοτρόφων Κατερίνης “Δήμητρα”: Αγωνιζόμαστε για την επιβίωσή μας

Αγροτικά Κοινωνία

Ο Σύλλογος Αγροτών-Κτηνοτρόφων Κατερίνης ‘’ΔΗΜΗΤΡΑ’’ χαιρετίζει τους αγρότες και κτηνοτρόφους του Νομού μας, όπως και όλης της χώρας που έδωσαν και δίνουν το παρών στον δρόμο του αγώνα, για ζωή και δουλειά με αξιοπρέπεια.

Αγωνιζόμαστε για την επιβίωσή μας, παλεύουμε ενάντια στην πολιτική που μας οδηγεί στην φτώχεια και το ξεκλήρισμα και διεκδικούμε:

Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά/Kwh και κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, επιδότηση και κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα για να καλύψουμε τις βιοποριστικές ανάγκες και τα έξοδα καλλιέργειας.

Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όλα τα άλλα προϊόντα που έχουν πληγεί από τα καιρικά φαινόμενα, από ασθένειες και μύκητες και δεν καλύπτονται από τον αναχρονιστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ.

Λέμε κατηγορηματικά όχι στα σχέδια της κυβέρνησης για αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, που προβλέπει μεγαλύτερη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, μικρότερες αποζημιώσεις, ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για είσοδο των ιδιωτικών εταιρειών στην ασφάλιση της φυτικής και ζωικής παραγωγής.

Παλεύουμε για ΕΛΓΑ δημόσιο φορέα, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους σε όλα τα στάδια της παραγωγής.

Να γίνουν τώρα τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας. Να σταματήσει η απαράδεκτη λογική του “κόστους – οφέλους” που όλες οι κυβερνήσεις ακολούθησαν επειδή η ανθρώπινη ζωή και η περιουσία δεν είναι κόστος ούτε θα δεχτούμε ως αναπόφευκτο γεγονός το καλοκαίρι να καιγόμαστε και τον χειμώνα να πλημμυρίζουμε με θυσίες ανθρώπινων ζωών.

Συνεχίζουμε δυναμικά με αγωνιστικές πρωτοβουλίες, δίνοντας το παρών σε δράσεις που θα οργανωθούν το επόμενο διάστημα σε Κατερίνη και Πιερία αλλά και στην κινητοποίηση που διοργανώνουν οι αγροτικοί σύλλογοι στην Agrotica στις 3/2 στη Θεσσαλονίκη.