Συνάντηση του Μητροπολίτη Κίτρους, και εκπροσώπων των συνεργαζομένων συλλόγων της Πιερίας – «Όχι» στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Κοινωνία

Το απόγευμα της Πέμπτης 25 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου και εκπροσώπων των συνεργαζομένων Συλλόγων του νομού Πιερίας,  με αφορμή το νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Στη σύσκεψη που έγινε στο Μητροπολιτικό Μέγαρο συμμετείχαν εκπρόσωποι από τον Σύλλογο Πολυτέκνων Πιερίας, τη Σχολή Γονέων Κατερίνης – Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, τη Γ.Ε.Χ.Α. Κατερίνης, την Ιεραποστολική Στέγη «Ο Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω», τον Ιεραποστολικό Σύλλογο «Κυριακή», την Ενωμένη Ρωμιοσύνη, την Π.Ε.Θ. (Πανελλήνιος Ένωσις Θεολόγων)-Τμήμα Κατερίνης, τον Σ.Ι.ΜΗ.Κ (Σύνδεσμος Ιερέων Μητροπόλεως Κίτρους) και τον Σύλλογο Ιεροψαλτών Ν. Πιερίας.

Εκεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, μετά και την πρόσφατη συνεδρίαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ανέλυσε διεξοδικά  τη θέση της Εκκλησίας και εξέφρασε την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο.

Το θέμα έχει προκαλέσει σοβαρή  αναστάτωση  και εύλογους προβληματισμούς στην ελληνική κοινωνία, καθώς καθίσταται πασιφανές, ακόμη και στον πλέον καλοπροαίρετο, ότι στην πραγματικότητα ανοίγει κερκόπορτες, που θα οδηγήσουν με βεβαιότητα στην ισοπέδωση του ιερού και ευλογημένου θεσμού της οικογένειας και στην περαιτέρω αποσάθρωση του κοινωνικού ιστού. 

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος τόνισε χαρακτηριστικά «Με την προωθούμενη νομοθετική πρωτοβουλία αλλοιώνεται και  απειλείται ευθέως η παραδοσιακή μορφή της οικογένειας, η οποία προστατεύεται και στο Σύνταγμα της πατρίδας μας. Στο άρθρο 21  ορίζεται : “Η οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους”. Η διδασκαλία της πίστης μας είναι ξεκάθαρη στο ζήτημα αυτό. Ο Θεός έπλασε εξαρχής έναν άνδρα και μια γυναίκα και τους ευλόγησε λέγοντας: “αὐξάνεσθε καί πληθύνεσθε” (Γεν. α΄ 27-28), “και έσονται οι δύο   εἰς σάρκα μίαν” (Γεν. β΄ 24).  Επομένως αυτή μόνο την ένωση όρισε ο Δημιουργός και αυτή μόνο ευλόγησε. Η ένωση αυτή – που αποτελεί “μυστήριον μέγα” κατά τον Απ. Παύλο – οδηγεί στη δημιουργία της οικογένειας και συμπληρώνεται με τη γονεϊκότητα, ως δώρο Θεού και προίκισμα της φύσης. Το προωθούμενο νομοσχέδιο,  αλλοιώνει, φθείρει, υπονομεύει και καταργεί τον ιερό   θεσμό του γάμου και της οικογένειας». 

Όλοι οι εκπρόσωποι των Συλλόγων συμφώνησαν με τη θέση του Σεβασμιωτάτου και της Εκκλησίας και αποφάσισαν από κοινού με την Ιερά Μητρόπολη να προχωρήσουν σε πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης προς τις Αρχές τους πολίτες της Πιερίας.

Η αρχή θα γίνει την Κυριακή 28 Ιανουαρίου και ώρα 6.00 μ.μ. στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, όπου θα πραγματοποιηθεί Ενημερωτική Εκδήλωση με ομιλητή τον  Σεβασμιώτατο  Ποιμενάρχη κ. Γεώργιο

Επίσης, τις προσεχείς ημέρες θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες δράσεις στην Κατερίνη, στο Λιτόχωρο, το Αιγίνιο, τον Λόφο, τον Κορινό, με επίκεντρο την εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου (2/2), η οποία παραδοσιακά συνδυάζεται με τη Γιορτή της Μητέρας και της Οικογένειας.