Δήμος Κατερίνης: Τμήματα νοητικής ενδυνάμωσης ηλικιωμένων στα ΚΑΠΗ & τα ΚΗΦΗ

Κοινωνία

 – Οι δηλώσεις συμμετοχής άνοιξαν και συνεχίζονται

 – Έναρξη τμημάτων το Φεβρουάριο

Με στόχο τη διατήρηση των νοητικών ικανοτήτων, καθώς και την ενεργό συμμετοχή, την ενδυνάμωση της ανεξαρτησίας και την ενίσχυση της ευεξίας των μελών τους, νέες εκπαιδευτικές ομάδες, θα λειτουργήσουν τον Φεβρουάριο, στα ΚΑΠΗ & τα ΚΗΦΗ (Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων) της Κατερίνης. Τον σχεδιασμό λειτουργίας των τμημάτων έχουν η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Κατερίνης, σε συνεργασία με την 4η ΤΟΜΥ.

Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Σάββας Καρυπίδης προτρέπει τα μέλη να συνεχίσουν τη δημιουργική τους ενασχόληση με τις δράσεις των ΚΑΠΗ και ΚΗΦΗ, ενώ όπως τονίζει:  «Στόχος μας είναι να διαμορφώσουμε όλοι μαζί ένα  κοινωνικό πλαίσιο, όπου η μακροβιότητα θα συμβαδίζει με τη διαρκή προσφορά, τη συμμετοχή και την καλύτερη ποιότητα ζωής».

Όπως επισημαίνουν από την πλευρά τους, τα στελέχη της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας «[…] οι νοητικές λειτουργίες των ανθρώπων (δηλαδή η μνήμη, η προσοχή, ο λόγος, η κρίση κ.λ.π.)  αποδυναμώνονται σιγά σιγά με την πάροδο των ετών, με αποτέλεσμα τα ηλικιωμένα άτομα να αντιμετωπίζουν δυσκολίες να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της καθημερινότητας. Οι νέες έρευνες καταδεικνύουν ότι ισχυρό όπλο κατά της νοητικής αποδυνάμωσης είναι  η άσκηση των νοητικών λειτουργιών και προτείνουν την ενασχόληση με δραστηριότητες που διεγείρουν το μυαλό και σχετίζονται με καλύτερη γνωστική λειτουργία».

Παρακαλούνται τα μέλη που επιθυμούν να λάβουν μέρος, να το δηλώσουν έγκαιρα στην Κοινωνική υπηρεσία.

Α΄ΚΑΠΗ : 2351604919

Β΄ ΚΑΠΗ : 2351604933