Ενημερωτική ξενάγηση των Μ.Μ.Ε. στο Χιονοδρομικό Κέντρο  Ελατοχωρίου από τον Π.Ο.Τ.Α.Π.

Τουρισμός

  Η ανάδειξη του ορεινού τουρισμού σε συνδυασμό με τη γνωστοποίηση της δυναμικής του Χιονοδρομικού Κέντρου Ελατοχωρίου καθώς και του όρους των  Πιερίων, αποτελούν πρώτης γραμμής προτεραιότητες στην υπόθεση προβολή και γενικότερη παρουσίαση του φυσικού κάλλους της ορεινής Πιερίας και των πλεονεκτημάτων της.

  Η ιδανική πρόταση για ξενάγηση και ενημέρωση των εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας υλοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 18 Ιανουαρίου 2024, στον φυσικό χώρο του Χιονοδρομικού Κέντρου Ελατοχωρίου, όπου παρουσία και των φορέων της τοπικής κοινωνίας, οι οικοδεσπότες, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.) με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γεώργιο Καραλή, κατέθεσαν τις προτάσεις, τους προβληματισμούς, τους σχεδιασμούς, αλλά και αντάλλαξαν απόψεις. 

  Μέσω της κοινής αυτής προσπάθειας τα οφέλη για την Πιερία θα είναι πολλαπλά. Όχι μόνο οικονομικά και αναπτυξιακά, αλλά και στους τομείς της ανάδειξης του φυσικού, αρχαιολογικού και ιστορικού πλούτου του βουνού των Μουσών.

  Υποδεχόμενη τους εκπροσώπους του Τύπου, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, επεσήμανε ότι το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου αποτελεί έναν από τους κορυφαίους χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς μας, με τεράστια άνοδο επισκεψιμότητας την τελευταία πενταετία, καταλήγοντας: «Εσείς οι άνθρωποι του Τύπου θα κοινωνήσετε την μεγάλη προσπάθεια που υλοποιούμε από κοινού η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο Π.Ο.Τ.Α.Π. καθότι η Πιερία για 365 ημέρες το χρόνο  προσφέρει τα πάντα και δεν έχει να ζηλέψει τίποτε, αφού διαθέτει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τουριστικού προϊόντος. Με τη βοήθεια του Περιφερειάρχη μας Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος υποστηρίζει πάντα τις επιλογές μας και τη συνεργασία των τριών Δήμων μας και όλων των εμπλεκόμενων φορέων έχουμε βάλουμε την Πιερία στον χάρτη που της πρέπει και συνεχίζουμε».

  Ολοκληρώνοντας, η κα Μαυρίδου ευχήθηκε καλή χρονιά και ευόδωση της συνεργασίας όλων των θεσμικών οργάνων, σχολιάζοντας παράλληλα ότι οι σημαντικές αποφάσεις λαμβάνονται και συναποφασίζονται όπως σήμερα, σε αυτή τη ζεστή  συνεστίαση στο πανέμορφο Ελατοχώρι.

Από πλευράς του Π.Ο.Τ.Α.Π. ο Πρόεδρος κ. Γεώργιος Καραλής αναφέρθηκε στην εξωστρέφεια του Οργανισμού, στις καινοτόμες δράσεις του, στο ευρύ φάσμα των επιλογών που αναπτύσσει με σκοπό την ανάδειξη της Πιερίας, ενώ εξέφρασε τις ευχαριστίες στους συνεργαζόμενες φορείς.Απευθυνόμενους στους δημοσιογράφους, τόνισε: «Πέρα των ευχαριστιών μας για την συνεργασία, να υπολογίζετε ότι θα σας ενημερώνουμε διαρκώς για τις πρωτοβουλίες μας, μιας και ο Π.Ο.Τ.ΑΠ. με τη διαρκή στήριξη της κας Σοφίας Μαυρίδου εξελίσσεται σε κορυφαίο όργανο της Πιερίας. Αγωνιζόμαστε για την ισόρροπη ανάπτυξη τόσο του θαλάσσιου, όσο και του ορεινού τουρισμού. Το δικαιούται η Πιερία και εμείς οφείλουμε να το κάνουμε πράξη» .

Επί του θέματος τοποθετήθηκαν διεξοδικά, η κα Παναγιώτα Δρούγκα, Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ελατοχωρίου, ο κ. Γιώργος Πατσιούρης, Διευθύνων Σύμβουλος του Χιονοδρομικού Κέντρου Ελατοχωρίου  και   ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Π.Ο.Τ.Α.Π. κ. Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης

  Από τον Πιερικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής ήταν επίσης παρόντα το Μέλος του Δ.Σ. κ. Στυλιανός Ούζας,  ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων  Παραλίας κ. Βασίλειος Έξαρχος και τα μέλη της Ένωσης κ.κ. Ιωάννης Γκατζής και Ανέστης Σιδηρόπουλος.

  Από τους φορείς, ο κ. Δημήτριος Χασιώτης, Πρόεδρος του  Χιονοδρομικού Κέντρου Ελατοχωρίου, ο κ. Ευάγγελος Νικολαϊδης εκ μέρους του Δήμου Κατερίνης, οι κ. κ. Βασίλειος Γκουτζιούλης και Αντώνιος Λιάββας, Πρόεδρος και Σύμβουλος της Τοπικής Κοινότητας Ελατοχωρίου αντίστοιχα,  από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελατοχωρίου οι κ.κ. Δημήτριος Γκέκας, γραμματέας και Βασίλειος Κωστόπουλος, ταμίας και ο κ. Κώστας Κλάρας πρώην πρόεδρος του Χιονοδρομικού Κέντρου.