Πλήθος πιστών στη πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Αθανασίου στον Σ. Σταθμό (βίντεο+φωτο)

Κοινωνία

Με ευλάβεια και επισημότητα, πλήθος κόσμου μεταξύ των οποίων και ο περιφερειακός σύμβουλος και Τομεάρχης Επιστημονικών Φορέων Κεντρικής Μακεδονίας Θανάσης Λιακόπουλος, παραβρέθηκε στη πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Αθανασίου στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Κατερίνης, τιμώντας τη μνήμη του Αγίου Αθανασίου ή Μέγα Αθανάσιο.

Μετά τη δοξολογία ακολούθησε η περιφορά της εικόνας του Αγίου με τους πιστούς να την προσκυνούν με ευλάβεια και κατάνυξη.

Ο Αθανάσιος Αλεξανδρείας ή Μέγας Αθανάσιος ή Άγιος Αθανάσιος ήταν Πατριάρχης Αλεξανδρείας. Αποτελεί έναν από τους τέσσερις Πατέρες της Ανατολικής εκκλησίας που φέρουν τον τίτλο «Μέγας» μαζί με τούς Βασίλειο, Φώτιο, και Αντώνιο, και ένας από τους 33 Πατέρες της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.

Από πολύ νέος έδειξε την πνευματική κλίση του. Σε ηλικία 25 ετών χειροτονήθηκε διάκονος από τον επίσκοπο Αλεξανδρείας Αλέξανδρο, τον οποίο ακολούθησε στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο το 325, στη Νίκαια της Βιθυνίας. Εκεί αναδείχθηκε πρωτεργάτης στην καταδίκη της διδασκαλίας του Αρείου που χαρακτηρίστηκε αιρετική. Το 328 και σε ηλικία 33 ετών εξελέγη πατριάρχης Αλεξανδρείας.