Η κυκλοφοριακή αγωγή στα δημοτικά σχολεία από τη Δημοτική Αστυνομία Κατερίνης – Δράση ενημέρωσης των μικρών μαθητών στο 17ο Δημοτικό Σχολείο

Κοινωνία

Με στόχο την ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των μικρών μαθητών, σε ζητήματα κυκλοφοριακής αγωγής & οδικής ασφάλειας, η Δημοτική Αστυνομία Κατερίνης, υλοποίησε σήμερα το πρωί, ειδική ενημερωτική Δράση, στο 17ο Δημοτικό Σχολείο.

Η δράση έγινε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του σχολείου και στη διάρκειά της,  οι μαθητές άκουσαν με προσοχή και ενεργό ενδιαφέρον, τα στελέχη της δημοτικής αστυνομίας, να τους ενημερώνουν με απλό και κατανοητό τρόπο για τους βασικούς κανόνες, που θα πρέπει να τηρούν ως ποδηλάτες, ως πεζοί κι ως επιβάτες, καθώς και για την ιδιαίτερη ευαισθησία που θα πρέπει να επιδεικνύεται σε άτομα με αναπηρίες.

Παρών στην ενημερωτική δράση, ο αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Θωμάς Αναστασιάδης, ο οποίος σε δήλωσή του σημείωσε: «Η οδική ασφάλεια είναι ένα ζήτημα που μας αγγίζει και μας αφορά όλους. Είναι σημαντικό, καθώς η κυκλοφοριακή αγωγή, έχει αποτέλεσμα όταν ξεκινάει από τις μικρές ηλικίες, οι οδηγοί του μέλλοντος, να εκπαιδεύονται και να γνωρίζουν τους κανόνες οδικής ασφάλειας. Στο πλαίσιο αυτό, η Δημοτική μας Αστυνομία, έρχεται να βοηθήσει τους μαθητές να κατανοήσουν την αναγκαιότητα τήρησης του Κ.Ο.Κ. και να γίνουν ενημερωμένοι και εν τέλει οι  υπεύθυνοι πολίτες του αύριο».

Όπως διευκρινίστηκε από τον αντιδήμαρχο, η ενημέρωση έχει προγραμματιστεί και θα συνεχιστεί σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κατερίνης. Τέλος, την άνοιξη, το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναμένεται να γίνεται στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, ώστε πέρα από θεωρητική, η ενημέρωση να είναι και βιωματική.