Μαθήματα μαγειρικής σε μικρούς σεφ του Δημοτικού Σχολείου Σκοτίνας από τον Σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη

Κοινωνία Υγεία

Μαθήματα παραδοσιακής μαγειρικής από τον Σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη είχαν την ευκαιρία να πάρουν οι μικροί σεφ του Δημοτικού Σχολείου Σκοτίνας, στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024 στο χώρο του Οινοποιείου «Πολυχρός» στη Σκοτίνα.

Ο Σεφ μοιράστηκε με τους ταλαντούχους μαθητές και μαθήτριες του δημοτικού σχολείου Σκοτίνας κάποια τα μαγειρικά μυστικά του, και με την επίβλεψη των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών, δημιούργησαν πιάτα όπως αγριογούρουνο με χόρτα εποχής, ζυμαράκι με ταχίνι αμυγδάλου, μέλι και φρέσκια μυζήθρα, ρυζόγαλο με άγριο ρύζι και κούμαρα, κ.α.

Με σύνθημα «Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει, αλλά με τον Μπαξεβάνη και το Δημοτικό Σχολείο Σκοτίνας μαγειρεύει», οι μικροί σεφ απόλαυσαν ένα πρωινό γεμάτο γεύσεις, μαγειρικές δημιουργίες και συμβουλές υγιεινής διατροφής, με τις οδηγίες του κ. Μπαξεβάνη.

Τις ευχές του για το νέο έτος έδωσε στους μαθητές και τους γονείς τους ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Βαγγέλης Γερολιόλιος, εκφράζοντας παράλληλα τα συγχαρητήριά του στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Σκοτίνας για την πρωτοβουλία, που είχε την στήριξη της διευθύντριας του σχολείου, Μαρίας Αθανασίου, του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Σκοτίνας, Γιώργου Στύλου, του δημοτικού συμβούλου, Γιώργου Πολυχρού και του Κέντρου Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Ιεράπετρας Νεάπολης.