Πρώην οικεία Τσαλόπουλου: “Μπάζει” νερά, κουβάδες στα πατώματα – Ελίνα Διαμαντοπούλου, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού: “Οφείλουμε να προστατεύσουμε το κτίριο”

Κοινωνία Πολιτισμός

Έκκληση προς τη νέα δημοτική αρχή απευθύνουν τα μέλη του Συλλόγου “Φίλοι Μουσείου Πόλης Κατερίνης”, δημοσιεύοντας στα social media φωτογραφίες από την πρώην οικία Τσαλόπουλου, ή όπως λέγεται Κέντρο Τεχνών Εννέα Μούσες, καθώς έχει υποστεί σημαντικές φθορές. Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα το κτίριο “κοσμούσαν” κουβάδες για τα νερά που μπαίνουν από τη στέγη. Όπως αναφέρει στη δημοσίευση του ο Σύλλογος, “κάθε βροχόπτωση προκαλεί την είσοδο νερού από τη στέγη με αποτέλεσμα να δημιουργούνται λιμνάζοντα νερά σε διάφορα σημεία του ορόφου. Το πρόβλημα είναι γνωστό τόσο στην απελθούσα όσο και στη νέα διοίκηση του Δήμου. Η λύση είναι επίσης γνωστή. Μένει μόνο η πρωτοβουλία…”

Στο θέμα αναφέρθηκε σήμερα το πρωί η αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού και αναπληρώτρια του Δημάρχου Κατερίνης, Ελίνα Διαμαντοπούλου, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή στη Δίον Τηλεόραση. Η κα Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε στην απόφαση που λήφθηκε να μεταφερθεί η Αντιδημαρχία Πολιτισμού στο κτίριο του Δήμου Κατερίνης, αφενός για πρακτικούς λόγους, αφετέρου για να προστατευτεί το κτίριο, το οποίο όπως επεσήμανε πρέπει να κλείσει προσωρινά ώστε να επισκευαστούν οι ζημιές και να φιλοξενεί στο μέλλον υψηλού επιπέδου πολιτιστικές δράσεις.

Παρακολουθήστε το απόσπασμα (από το 13:19 και μετά)