Εθελοντική Ομάδα Δράσης: Τρόφιμα για 30 οικογένειες πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας

Κοινωνία Περιβάλλον

Φίλες και φίλοι, Καλή Χρονιά!

Την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024, στις 17:00 θα συναντηθούμε στον Καπνικό Σταθμό για να συσκευάσουμε τρόφιμα για 30 οικογένειες πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας, τις οποίες θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε κάθε μήνα, μέχρι και τον επόμενο Απρίλιο από τα αποθέματα του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης.

Είναι η 14η αποστολή η οποία πραγματοποιείται από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ» μετά τη βιβλική καταστροφή που προξένησαν πρωτοφανείς πλημμύρες στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας και η 4η απευθείας παράδοση υλικών πρώτης ανάγκης σε 30 πολυμελείς οικογένειες σε Βλοχό, Μεταμόρφωση, Ορφανά και Ιτέα Καρδίτσας, Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων και Παλαμά Καρδίτσας.

Δυστυχώς, πολλές οικογένειες δεν μπορούν ακόμη να επιστρέψουν στα σπίτια τους και μένουν σε συγγενείς, φίλους και γνωστούς. Οι άνθρωποι αυτοί έχασαν τα πάντα μέσα σε λίγες ώρες και συνεχίζουν να χρειάζονται τη βοήθειά μας. Μπορεί για τα αδηφάγα ΜΜΕ το θέμα να μην προσφέρει την επιθυμητή τηλεθέαση και να έχει ξεχαστεί, όμως χιλιάδες νοικοκυριά του θεσσαλικού κάμπου ζουν μια ανείπωτη τραγωδία.

Οσες και όσοι επιθυμείτε να στηρίξετε την αποστολή βοήθειας μπορείτε να συμμετέχετε την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου2024 στη συσκευασία των τροφίμων (1.500 κιλά) ή να προσφέρετε κάποιο από τα παρακάτω υλικά: Απορρυπαντικά πλυντηρίου, Μάσκες και γάντια προστασίας, Depon για ενήλικες και παιδιά.

Την αποστολή στηρίζει κάθε μήνα πρωτοβουλία Ελλήνων από την Ελβετία με την κάλυψη του 50% των εξόδων της αποστολής.

Ολες και όλους εσάς που αφήσατε τους τελευταίους μήνες λίγα τρόφιμα στην είσοδο του Καπνικού Σταθμού σε κάποιες από τις εκδηλώσεις του, σας ευχαριστούμε θερμά για την εμπιστοσύνη σας. Καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να διαχειριστούμε την προσφερόμενη βοήθεια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Με τα «λιθαράκια» χιλιάδων πολιτών καταφέραμε να οργανώσουμε μία κοινωνική δομή η οποία μας κάνει όλες/όλους περήφανους. Τα εύσημα γι αυτά που βλέπετε στις φωτογραφίες ανήκουν κυρίως σε εσάς.

Και πάλι Καλή Χρονιά!

ΥΓ: Η παράδοση των υλικών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιανουρίου 2024 ώρα 11:00, στην είσοδο του Κέντρου Υγείας Παλαμά Καρδίτσας (Μουσών Μέλαθρον), όπως πάντα με τη βοήθεια των ακούραστων κυριών του Συλλόγου Γυναικών Παλαμά.