Συνάντηση Μητροπολίτη Κίτρους με την Συντονίστρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βόρεια Ελλάδα

Κοινωνία Πολιτική

Με την ευκαιρία συμμετοχής της στα Θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγίων Νεκταρίου Πενταπόλεως και Λουκά του Ιατρού του Νοσοκομείου Κατερίνης,  η Συντονίστρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κα Έλενα Σώκου επισκέφθηκε το Μητροπολιτικό Μέγαρο Κατερίνης και τα Εκκλησιαστικά Ιδρύματα στον Σβορώνο Πιερίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης και η κα Σώκου είχαν εγκάρδια συνομιλία για θέματα που αφορούν την Ιερά Μητρόπολη και την περιοχή της Πιερίας.  Η Συντονίστρια τόνισε ότι το Γραφείο του Πρωθυπουργού στη συμπρωτεύουσα θα είναι αρωγός της Ιεράς Μητροπόλεως στο πολυσχιδές έργο της προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και στην ανάπτυξη δράσεων με κοινωνικό και φιλανθρωπικό πρόσημο.

Η συζήτηση στράφηκε επίσης και σε πολιτιστικά θέματα με τις δύο πλευρές να συμφωνούν σε κοινή γραμμή για την ανάδειξη του πολιτιστικού, ιστορικού και πνευματικού πλούτου της περιοχής.

Παράλληλα η κα Σώκου έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και τις φιλανθρωπικές δομές της Ιεράς Μητροπόλεως τις οποίες γνώρισε από κοντά  στο συγκρότημα Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων στον Σβορώνο.

Κατ’ αγαθή συγκυρία, κατά την επίσκεψη στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείου, συναντήθηκε με τη Διευθύντρια, Καθηγητές και Μαθητές του 4ου Γυμνασίου Κατερίνης, που επισκέφθηκαν τις φιλοξενούμενες γερόντισσες για να ψάλουν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα, με την παρουσία και του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κ. Γεωργίου Μακρή.

Επίσης, κατά την επίσκεψη στις μαγειρικές εγκαταστάσεις του Συσσιτίου, η Συντονίστρια του Πρωθυπουργικού Γραφείου συναντήθηκε με τον Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας κ. Γεώργιο Κουκουσέλα, Αστυνομικούς της Πιερίας, που πρόσφεραν τρόφιμα και άλλα είδη για τις ανάγκες λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ιεράς Μητροπόλεως.

          Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος ευχαρίστησε την κα Σώκου, ενώ ανταλλάχθηκαν ευχές για Ευλογημένα Χριστούγεννα και ευτυχισμένο Νέο Έτος.