Τεκμηριωμένη παρέμβαση του Σπύρου Κουλκουδίνα για τη δημιουργία βάσης αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ στο Λιτόχωρο αλλά και δομής της ΕΜΑΚ στην Πιερία

Κοινωνία Πολιτική

Σε μία ακόμα τεκμηριωμένη κοινοβουλευτική παρέμβαση προχώρησε ο Βουλευτής Πιερίας κ.Σπύρος Κουλκουδίνας ζητώντας να δημιουργηθεί βάση αεροδιακομιδών στο Λιτόχωρο αλλά και δομή της ΕΜΑΚ στην Πιερία.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στο νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της Πολιτικής Προστασίας, ο κ.Κουλκουδίνας πρότεινε στα πλαίσια του Εθνικού Μηχανισμού Εναέριας Διάσωσης και Αεροδιακομιδών  του ΕΚΑΒ, να δημιουργηθεί βάση στο Λιτόχωρο με πτητικά μέσα και προσωπικό του ΕΚΑΒ.

Η βάση αυτή θα μπορεί  να καλύπτει τις ανάγκες διάσωσης σε ένα εμβληματικό ορεινό προορισμό, όπως είναι ο Όλυμπος.

Μάλιστα ο κ.Κουλκουδίνας παρέθεσε και στοιχεία , σύμφωνα με τα οποία τα  10 τελευταία χρόνια έγιναν 182 ατυχήματα στην περιοχή με 19 νεκρούς και 71 τραυματίες ενώ η ΕΜΑΚ κλήθηκε 86 φορές να επέμβει.

Ο Βουλευτής Πιερίας επισήμανε ειδικές συνθήκες στον Όλυμπο αλλά και ο μεγάλος αριθμός των περιστατικών στα οποία έχει απαιτηθεί παρέμβαση της ΕΜΑΚ και αεροδιακομιδή, αποτελεί ισχυρή νομιμοποιητική βάση για να δημιουργηθεί βάση του ΕΚΑΒ στο Λιτόχωρο αλλά και δομή της ΕΜΑΚ στην Πιερία, αφού υπάρχει πλήθος περιστατικών με ορειβάτες ή ανθρώπους για τους οποίους απαιτείται αεροδιακομιδή.

Η βάση στο Λιτόχωρο θα καλύπτει τα κριτήρια της εγγύτητας και της άμεσης αντιμετώπισης περιστατικών ενώ υπάρχει και η σχετική υποδομή με ελικοδρόμιο στην 24η Ταξιαρχία που εδρεύει στο Λιτόχωρο.

Ολόκληρη η ομιλία του Βουλευτή Πιεριας στο σύνδεσμο: