Παρέμβαση του Σπύρου Κουλκουδίνα στο Υπερταμείο για την παραχώρηση μέρους της ακίνητης περιουσίας της Ι.Μ Εισοδίων Θεοτόκου Πέτρας Ολύμπου στη Μητρόπολη

Κοινωνία Πολιτική

Με παρέμβαση του προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Υπερταμείου κ.Δημητριάδη, ο Βουλευτής Πιερίας Σπύρος Κουλκουδίνας θέτει ζήτημα αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας της Ιεράς Μονής Εισοδίων της Θεοτόκου στην Πέτρα Ολύμπου.

Όπως είναι γνωστό , μια συνολική έκταση  21.320.000 τετραγωνικών μέτρων που ανήκε στη Μονή έχει περιέλθει πλέον στη δικαιοδοσία και στην αρμοδιότητα του Υπερταμείου.

Ο κ.Κουλκουδίνας επισημαίνει ότι η ακίνητη αυτή περιουσία δεν αξιοποιείται και έχει παραδοθεί στη φθορά του χρόνου.

Τονίζει ότι δεν πρόκειται για ένα ακίνητο με εμπορική ή επενδυτική διάσταση αλλά για ένα ιστορικό μνημείο, που έχει θρησκευτική αλλά και ιστορική σημασία για την Πιερία.

Αναφέρει ότι θα πρέπει να εξεταστεί η παραχώρηση μέρους του ακινήτου στην Μητρόπολη  Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος προκειμένου να μετατραπεί σε κέντρο μοναστικής ζωής, διδασκαλίας παραδοσιακών τεχνών, κατασκηνώσεων για παιδιά και να λειτουργήσει υποβοηθητικά σε ένα ευρύτερο σχέδιο για την ανάπτυξη του  θρησκευτικού τουρισμού και ορεινού τουρισμού στην Πιερία.

Με δεδομένο ότι οι δραστηριότητες αυτές δεν έχουν δεν έχουν κερδοσκοπικό και εμπορικό χαρακτήρα αλλά κοινωφελή διάσταση, ο κ.Κουλκουδίνας προτείνει στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Υπερταμείου την παραχώρηση μέρους του ακινήτου στη Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος άνευ ανταλλάγματος.

Μάλιστα ο Βουλευτής Πιερίας ζήτησε και άμεση συνάντηση με τον Δ/ντα Σύμβουλο του Υπερταμείου κ.Δημητριάδη για να συζητηθεί το θέμα.