Συμβολή της Υφυπουργού Ανάπτυξης στο έργο της ανακαίνισης του Πνευματικού  Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους

Κοινωνία Πολιτική

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, το μεσημέρι, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος υποδέχθηκε στο  Πνευματικό Κέντρο «Ο ΑΓΙΟΣ ΦΩΤΙΟΣ» της Ιεράς Μητροπόλεως την Υφυπουργό Ανάπτυξης και Βουλευτή Πιερίας κα Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου.

Η συμβολή της κας Άννας Μάνη-Παπαδημητρίου ήταν καθοριστική προκειμένου να ολοκληρωθεί το  σημαντικό αυτό έργο για την Πιερία.

Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα τον Άξονα Προτεραιότητας «ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΤΣ)» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη».

Στις εργασίες που έγιναν δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στη λειτουργικότητα και στη διαμόρφωση των χώρων, στην ευελιξία των κατόψεων, στην ενσωμάτωση χρήσεων και δράσεων, στο συνδυασμό με την δυνατότητα υλοποίησης, στην ανάδειξη των όψεων, στην εφαρμογή του κτιριολογικού προγράμματος, στην βιοκλιματική διάσταση και στην προσβασιμότητα ΑΜΕΑ.

Στον πρώτο όροφο έχει διαμορφωθεί σύγχρονη θεατρική αίθουσα όπου θα πραγματοποιούνται θεατρικές παραστάσεις, μουσικές εκδηλώσεις, διαλέξεις και σεμινάρια παραδοσιακών πολιτιστικών δραστηριοτήτων αλλά και οποιαδήποτε άλλη δράση διαφύλαξης της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου.

Το ισόγειο θα φιλοξενεί το Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίου Φωτίου, τη βιβλιοθήκη, γραφεία, χώρους υγιεινής, ενώ στον τελευταίο όροφο υπάρχει σύγχρονη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της  η  Υφυπουργός Ανάπτυξης και Βουλευτής Πιερίας  κα Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου δήλωσε χαρακτηριστικά: « Το Πνευματικό Κέντρο “Ο Άγιος Φώτιος” αποτελεί ένα εμβληματικό κτίριο για τον τόπο μας, που αξίζει κάθε προσπάθεια διάσωσης και αξιοποίησης τόσο λόγω της αρχιτεκτονικής του σημασίας,  όσο και της συμβολής του στη διάδοση  της πολιτιστικής και θρησκευτικής μας κληρονομιάς. Η ανακαίνισή του του προσδίδει και την αξία που του αρμόζει με σεβασμό στις δραστηριότητες που συνδέονται με την πνευματική, αισθητική και ηθική καλλιέργεια του ανθρώπου. Στηρίζουμε το πολυσχιδές έργο του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας κ. Γεωργίου και της Ιεράς Μητροπόλεως κυρίως στον τομέα της νεολαίας και του πολιτισμού».

 Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος ευχαρίστησε θερμά την κα Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου για την ουσιαστική της βοήθεια προκειμένου να καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού έργου. Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα οι κάτοικοι της πόλης θα δουν το Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως «Ο Άγιος Φώτιος» να «μεταμορφώνεται» σε ένα σύγχρονο και λειτουργικό κτίριο, που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των πολυποίκιλων δραστηριοτήτων που φιλοξενεί, διατηρώντας παράλληλα τον χαρακτήρα του «φάρου» της πνευματικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου.