10ο Χριστουγεννιάτικο Χωριό: Οι εθελοντές από 7 χώρες, η υποδοχή από την εθελοντική ομάδα και τον εκλεγμένο δήμαρχο Γιάννη Ντούμο, ο στολισμός, το φετινό μήνυμα

Κοινωνία Ψυχαγωγία

Τους τελευταίους από τους 24 εθελοντές που θα συμμετέχουν στο 10ο Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Κατερίνης, στον Καπνικό Σταθμό, υποδέχθηκαν χθες το βράδι ο εκπρόσωπος της εθελοντικής ομάδας “Ο Τόπος μου” Ηλίας Τσολακίδης με τον εκλεγμένο δήμαρχο Κατερίνης Γιάννη Ντούμο και την εκλεγμένη δημοτική σύμβουλο και από τη νέα χρονιά Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Τουρισμού Ελίνα Διαμαντοπούλου.

Η άφιξη των εθελοντών έγινε σε χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα με τον στολισμό που ήδη έχει ξεκινήσει, τα σπιτάκια που θα φιλοξενήσουν δράσεις αλλά και τα εδέσματα που έφτιαξαν οι κυρίες Julietta και Βούλα με πίτες στο ξυλόφουρνο, όπως και άλλες κυρίες.

Ο κ. Ντούμος και η κα Διαμαντοπούλου συνομίλησαν με τους εθελοντές που ήλθαν στην πόλη μας από το Λουξεμβούργο, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Κύπρο, την Αυστρία και τη Γερμανία, αντάλλαξαν απόψεις και ιδέες, για τον εθελοντισμό, τις δράσεις και τον σχεδιασμό των επόμενων ημερών.

Φέτος το χριστουγεννιάτικο δέντρο θα αποτελείται από καπάκια πλαστικών μπουκαλιών, μεταφέροντας το μήνυμα της ανακύκλωσης αλλά και του περιορισμού της χρήσης των πλαστικών με ενημερωτικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν με παιδιά, μαθητές και μαθήτριες. Το “πλαστικό” χριστουγεννιάτικο δέντρο ξεκίνησε ήδη και θα ολοκληρωθεί με τη συμμετοχή των παιδιών, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιηθούμε όλοι ως προς τη χρήση των πλαστικών. Όπως επεσήμανε ο κ. Τσολακίδης το φετινό μήνυμα είναι διπλό. Ο περιορισμός της ρήσης των πλαστικών και η ανακύκλωση τους, αλλά και το μήνυμα ότι μετά τις φυσικές καταστροφές που σημειώθηκαν στη γειτονική μας Θεσσαλία, κάθε δένδρο μετράει!

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό, 15 μέρες πριν την έναρξη λειτουργίας του έχει 95% πληρότητα καθώς σημειώνει φέτος νέο ρεκόρ επισκέψεων στην πρωινή ζώνη των σχολείων με 5.412 μαθήτριες και μαθητές.

Δεν υπάρχει σχολική μονάδα του νομού Πιερίας που δεν έχει δηλώσει συμμετοχή, όπως επίσης πολλά σχολεία και νηπιαγωγεία από Θεσσαλονίκη, Βέροια, Γιαννιτσά, Αλεξανδρούπολη.