Δήμος Κατερίνης: Εκδήλωση στο Δημοτικό πάρκο για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού

Κοινωνία
  • Σε συνεργασία με την UNICEF
  • Με την υποστήριξη του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού σχολείου, «Χρίστος Τσολάκης»

Η 20η Νοεμβρίου, είναι η μέρα που το 1989 υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Ο Δήμος Κατερίνης τίμησε τη σπουδαία αυτή μέρα προσκαλώντας σε εκδήλωση, στο Δημοτικό πάρκο, την Ε’ τάξη του 2ου Δημοτικού σχολείου, «Χρίστος Τσολάκης».

 Οι μαθητές υπό την καθοδήγηση ομάδας Κοινωνικών Επιστημόνων και Ψυχολόγων, έπαιξαν το «Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού», αναζητώντας τα κρυμμένα δικαιώματα του παιδιού μέσα στο πάρκο. Στη συνέχεια ακολούθησε παραγωγικός διάλογος στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, όπου οι μικροί μαθητές ανέπτυξαν τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους συζητώντας για τη σημαντικότητα της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα.

Η εν λόγω δράση που υλοποιήθηκε υπό την ομπρέλα της UNICEF, υποστηρίχθηκε και από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού σχολείου «Χρίστος Τσολάκης», ενώ παρέστη και ο Πρόεδρος, Στέλιος Δόγας.

Η κα Κατερίνα Σαμαλή, Κοινωνική Επιστήμονας και μέλος της Επιτροπής για τη UNICEF στον Δήμο Κατερίνης δήλωσε μετά το πέρας της δράσης: «Ευχαριστούμε θερμά τον Διευθυντή κο Ναχόπουλο, τις δασκάλες κα Καλύβα, κα Μαυρομάτη, τους γονείς και τους μαθητές της Ε’τάξης για την αποδοχή της πρόσκλησης στον παγκόσμιο εορτασμό για την υπογραφή της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού. Η 20η Νοέμβρη είναι μέρα δράσης για τα παιδιά από τα παιδιά. Και εμείς είμαστε εδώ για να τους δίνουμε ευκαιρίες ώστε να μη σταματήσουν να εκφράζονται, να μη σταματήσουν να ονειρεύονται».

Με την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας και την παράδοση της επίσημης σφραγίδας της Υποψήφιας πόλης Φιλικής προς τα Παιδιά τον προηγούμενο Νοέμβριο, ο Δήμος Κατερίνης εντάχθηκε στο παγκόσμιο πρόγραμμα της UNICEFΠόλεις Φιλικές προς τα Παιδιά, με σκοπό τη μετατροπή αστικών κέντρων και κοινοτήτων σε πόλεις όπου υπηρεσίες, παροχές, προγράμματα και δημόσιοι χώροι αναπροσαρμόζονται με επίκεντρο τις ανάγκες των παιδιών και των νέων.

#ΓιαΚάθεΠαιδί

#CFCI

#ChildFriendlyCities