5 μύθοι για τη διακόσμηση

Κοινωνία

Η διακόσμηση του σπιτιού σας μπορεί να είναι ένα δημιουργικό εγχείρημα, αλλά υπάρχουν αρκετοί μύθοι για τη διακόσμηση που μπορεί να σας εμποδίσουν να δημιουργήσετε έναν χώρο όπως τον έχετε φανταστεί.

Ποιοι είναι οι 5 πιο κοινοί μύθοι και τι ισχύει τελικά;

Μύθος : Όλα τα λευκά δωμάτια είναι βαρετά

Αλήθεια: Το λευκό παρέχει ένα διαχρονικό και ευέλικτο σκηνικό για κάθε στυλ διακόσμησης. Το κλειδί είναι να εισαγάγετε στοιχεία υφής, χρώματος και μοτίβων για να δημιουργήσετε έναν οπτικά ενδιαφέροντα χώρο.

Μύθος : Κάθε δωμάτιο χρειάζεται ένα χρώμα

Αλήθεια: Ορισμένοι χώροι μπορούν να επωφεληθούν από μια πιο μονοχρωματική ή ουδέτερη χρωματική παλέτα. Το κλειδί είναι να δημιουργήσετε οπτικό ενδιαφέρον μέσω της αντίθεσης, της υφής και των διαφόρων αποχρώσεων ενός μόνο χρώματος.

Μύθος : Τα μικρά δωμάτια πρέπει να βάφονται σε ανοιχτά χρώματα

Αλήθεια: Ενώ τα ανοιχτά χρώματα μπορούν να δημιουργήσουν μια αίσθηση ευρυχωρίας, τα σκούρα χρώματα μπορούν να είναι εξίσου αποτελεσματικά σε μικρούς χώρους. Το κόλπο είναι να χρησιμοποιείτε στρατηγικά τον φωτισμό, να ενσωματώνετε καθρέφτες και να εξασφαλίζετε έναν ισορροπημένο σχεδιασμό.

Μύθος : Όλα τα έπιπλα πρέπει να ταιριάζουν

Αλήθεια: Τα σετ επίπλων που ταιριάζουν μεταξύ τους μπορούν να δημιουργήσουν μια συνεκτική εμφάνιση, αλλά η ανάμειξη και το ταίριασμα των επίπλων μπορεί να προσθέσει χαρακτήρα και προσωπικότητα στο χώρο σας.

Μύθος : Η διακόσμηση ακολουθεί τις τάσεις

Αλήθεια: Ενώ είναι καλό να εμπνέεστε από τις τάσεις, η διακόσμηση του σπιτιού σας θα πρέπει πρωτίστως να αντικατοπτρίζει την προσωπικότητα και τον τρόπο ζωής σας. Μην αισθάνεστε υποχρεωμένοι να υιοθετήσετε την τελευταία τάση μόνο και μόνο επειδή είναι δημοφιλής.

Η αλήθεια είναι ότι η διακόσμηση του σπιτιού σας είναι μια προσωπική διαδικασία και υπάρχουν πολύ λίγοι αυστηροί κανόνες. Το κλειδί είναι να κατανοήσετε τις αρχές του σχεδιασμού, να πειραματιστείτε με διαφορετικές ιδέες και να δημιουργήσετε έναν χώρο που να συντονίζεται με το δικό σας στυλ και την ευαισθησία σας.