Σέρβοι φοιτητές στην Ι. Μητρόπολη Κίτρους

Κοινωνία

Το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 40μελής ομάδα Σέρβων Φοιτητών και Φοιτητριών της Θεολογικής Σχολής Βελιγραδίου επισκέφθηκαν την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού ταξιδιού στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου.

Νωρίτερα είχαν πραγματοποιηθεί παρόμοιες επισκέψεις στους Φιλίππους και στη Βέροια.

Την φοιτητική αποστολή συνόδευαν οι Καθηγητές Prof. Dr Predrag Dragutinović, Καθηγητής της Καινής Διαθήκης, Dr. doc. Nenad Božović, Καθηγητής της Παλαιάς Διαθήκης και Dr. doc. Danilo Mihajlović, Καθηγητής της Καινής Διαθήκης.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με την ευθύνη και την παρουσία των Καθηγητών Γλυκερίας Χατζούλη και Μόσχου Γκουτζιούδη, εκ μέρους του Τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ.

Την ακαδημαϊκή εκπαιδευτική αποστολή υποδέχθηκε εγκάρδια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ο οποίος καλωσόρισε τους Καθηγητές και τους φοιτητές, παρείχε πληροφορίες για την αποστολική παράδοση της Πιερίας, απάντησε σε ερωτήσεις, συνομίλησε με πολλά από τα μέλη της αποστολής και πρόσφερε αναμνηστικά δώρα και εποπτικό υλικό που σχετίζεται με τη μαρτυρία της Εκκλησίας, τη διακονία του σύγχρονου ανθρώπου και την ιστορία της περιοχής.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος αποδέχθηκε πρόταση να επισκεφθεί, σε εύθετο χρόνο, τη Θεολογική Σχολή Βελιγραδίου, για τη συνέχιση των συνεργασιών τόσο σε εκκλησιαστικό όσο και σε ακαδημαϊκό επίπεδο.