Ο ΟΡ.ΦΕ.Ο. συγχαίρει τη Μάτα Κούρτη για τη διάκρισή της στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά & νέους

Πολιτισμός

Ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου συγχαίρει την συντοπίτισσα μας σεναριογράφο, μέλος της καλλιτεχνικής επιτροπής του ΟΡ.ΦΕ.Ο. και αντιπρόεδρο της Κινηματογραφικής Λέσχης Κατερίνης, Μάτα Κούρτη, για τη διάκριση της στο 6ο Olympia Creative Ideas Pitching Lab(Ολυμπία- Έκτο εργαστήριο προώθησης δημιουργικών ιδεών)τουΔιεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.

  Η Μάτα Κούρτη έχει επιλεγεί μεταξύ των δέκα καλύτερων προτάσεων από τις 41 συνολικές ιδέες, με τη δημιουργία «Ξύσμα από πορτοκάλι» με σκηνοθέτρια την Κωνσταντίνα Παπαδοπούλου.

  Την τελική φάση παραγωγής των επιλεγμένων ταινιών θα υποστηρίξουν τεχνικά το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και η ΕΡΤ. 

  Η διάκριση αποκτά ιδιαίτερη αξία γιατί η πρόταση της Μάτας, κινείται απόλυτα στις απαιτήσεις του θεσμού και συγκεκριμένα στην πρωτοτυπία της αυθεντικότητας της ιδέας, στην εγγύτητα της στο ζητούμενο παιδικό κοινό, είναι ρεαλιστική ως προς τη δυνατότητα υλοποίησης και διακρίνεται για τη σαφήνεια, αρτιότητα και συνοχή της ιδέας.

  Αγαπητή Μάτα. Ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου του οποίου αποτελείς ενεργό και παραγωγικό μέλος σε συγχαίρει για τη νέα σου διάκριση και σου εύχεται πάντα ανάλογες επιτυχίες στις δημιουργικές σου επιλογές και ανησυχίες. 

                            Για τον ΟΡ.ΦΕ.Ο.

                  Ο πρόεδρος              Ο γενικός γραμματέας

       Γρηγόρης Παπαχρήστος         Γιώργος Σαμαλής