Δήμος Δίου-Ολύμπου: Εκδήλωση με ομιλητή τον ομ. καθηγητή ΑΠΘ Σπυρίδωνα Παυλίδη και θέμα “Όλυμπος του μύθου και της γεωλογίας, με άρωμα Αιγαίου”

Πολιτισμός

Σας προσκαλούμε στην ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Όλυμπος του μύθου και της γεωλογίας, με άρωμα Αιγαίου» με ομιλητή τον Ομότιμο Καθηγητή του Α.Π.Θ. Σπυρίδωνα Παυλίδη.

O καθηγητής κ. Σ. Παυλίδης θα μας ξεναγήσει στη γεωλογική δομή και εξέλιξη του μυθικού βουνού, ως «τεκτονικό παράθυρο», που ξεπήδησε μέσα από τις Ελληνίδες οροσειρές και συνεχίζει να ψηλώνει, στο πλαίσιο της παρουσίασης του εκλαϊκευμένου βιβλίου του «Η δημιουργία του Αιγαίου, από την ποίηση στις γεωεπιστήμες» των εκδόσεων Γερμανός (2022).

Για το θέμα και το βιβλίο θα προλογίσει η Ολυμπία Δαδούλη, αντιπρόεδρος του Οργανισμού Αθλητισμού – Πολιτισμού του Δήμου Δίου-Ολύμπου, δικηγόρος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Πληροφόρησης της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Ολύμπου (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) στο Λιτόχωρο (έναντι δημοτικού γυμναστηρίου «Πύρρος Δήμας»), την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 18:00.

Μία διοργάνωση του Οργανισμού Πολιτισμού – Αθλητισμού Δήμου Δίου-Ολύμπου

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του

Οργανισμού Πολιτισμού-Αθλητισμού

Δήμου Δίου-Ολύμπου