Υπογράφηκε η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης του Αιγινίου – Φ. Μπαραλιάκος: Υλοποιείται ακόμη μια δέσμευση του Πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη

Αγροτικά Πολιτική

Υπογράφηκε στις 31-10-23 από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών· κ. Θεόδωρο Λιβάνιο, η ένταξη της κατασκευής του νέου δικτύου ύδρευσης στο Αιγίνιο Πιερίας με Κωδικό ΟΠΣ 5220616 στο «Τομεακό Πρόγραμμα του Υπ. Εσωτερικών 2021-2025». 

 Η πράξη αφορά στην αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης του οικισμού Αιγινίου του Δ. Πύδνας – Κολινδρού και θα αντικατασταθούν όλοι οι αγωγοί εσωτερικού δικτύου με νέους αγωγούς πολυαιθυλενίου. 

Θα αντικατασταθούν, ακόμα, και όλες οι συσκευές χειρισμού του δικτύου, δικλείδες και βαλβίδες. Πρόσθετες βάνες θα τοποθετηθούν στις διασταυρώσεις ώστε να είναι αποτελεσματική η απομόνωση τμημάτων του δικτύου για την εκτέλεση εργασιών συντήρησης.  

Το συνολικό μήκος των νέων σωληνογραμμών ανέρχεται σε 37.596,28 μέτρα και η ημερομηνία έναρξης του έργου ορίζεται η 01/03/2024.

 Ο κ. Μπαραλιακος, αναφερόμενος στην ένταξη του έργου στο «Τομεακό Πρόγραμμα του Υπ. Εσωτερικών 2021-2025». 
δήλωσε: «Το νέο σύστημα ύδρευσης αποτελεί δημόσια υποδομή που έχρηζε αντικατάστασης καθώς το μεγαλύτερο τμήμα του δικτύου ήταν παλιό και κατασκευασμένο με αμιαντοσωλήνες. Γίνεται πράξη ένα έργο που θα βελτιώσει την ποιότητα του πόσιμου νερού και ήταν απαίτηση πολλών ετών των κατοίκων του Αιγινίου.

Για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης του Αιγινίου είχε δεσμευθεί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού τον περασμένο Νοέμβριο. 

Για το σημαντικό αυτό έργο, που θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ, βρισκόμουν σε διαρκή επικοινωνία όλο το προηγούμενο διάστημα με την ηγεσία του Υπουργείου, ασκώντας τις επιτρεπόμενες πιέσεις και τονίζοντας συνεχώς την αναγκαιότητα κατασκευής του.

Θερμές ευχαριστίες στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Λιβάνιο για την υλοποίηση μιας ακόμη δέσμευσης της Κυβέρνησης που βελτιώνει τις υποδομές και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Πιερίας».