Την συνέχιση της λειτουργίας των ΕΛΤΑ Πλαταμώνα ζητούν με κοινή επιστολή Μπαραλιάκος και Γερολιόλιος

Κοινωνία Πολιτική

Με κοινή επιστολή τους προς τον κ. Γρηγόρη Δημητριάδη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε.»,  που κοινοποιήθηκε και προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, ο Βουλευτής Πιερίας, Φώντας Μπαραλιάκος και ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Βαγγέλης Γερολιόλιος,  αιτούνται  την συνέχιση λειτουργίας του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στον Πλαταμώνα.

Στο επιστολικό τους κείμενο τονίζουν πως οι κάτοικοι, οι επαγγελματίες και οι επιχειρηματίες της Νότιας Πιερίας πληροφορήθηκαν με έντονη ανησυχία την απόφαση παύσης λειτουργίας  του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στον Πλαταμώνα.

Το εν λόγω υποκατάστημα εξυπηρετεί καθημερινώς πολίτες από το σύνολο της Δημοτικής Ενότητας Ανατολικού Ολύμπου – του Δήμου Δίου Ολύμπου- καθώς και τα χωριά του βορείου τμήματος του Δήμου Τεμπών. Δεδομένης της ανεπτυγμένης αγροτικής και τουριστικής οικονομίας της περιοχής αλλά και της αδυναμίας συνταξιούχων, ηλικιωμένων και ατόμων με περιορισμένες δυνατότητες σε ψηφιακά μέσα η αναστολή λειτουργίας του υποκαταστήματος θα προκαλέσει σωρεία προβλημάτων.

Εξάλλου, σημειώνουν οι συντάκτες της επιστολής  πως ο Πλαταμώνας, με πληθυσμό 25.000 πολίτες, αποτελεί σημαντικό σταθμό στον κορμό της Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Αποτελεί, κατά συνέπεια, αδήριτη ανάγκη η επανεξέταση του ζητήματος και η ικανοποίηση του αιτήματος της τοπικής κοινωνίας για συνέχιση της λειτουργίας του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στον Πλαταμώνα.

Τις επόμενες ημέρες προγραμματίστηκε συνάντηση με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστέργιου ώστε να του εκθέσουν δια ζώσης το δίκαιο αίτημα για την απρόσκοπτη συνέχισης λειτουργίας των ΕΛΤΑ Πλαταμώνα.