Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Κατερίνης: Στο πλευρό των συμβασιούχων της ΔΗ.ΚΕ.ΔΗ.Κ.

Κοινωνία Πολιτική

Ως Λαϊκή Συσπείρωση Κατερίνης από την επόμενη μέρα των εκλογών επιστρέφουμε τα κόκκινα γαρύφαλλα στον αγώνα για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών των πολλών, για μια καλύτερη ζωή.

Στεκόμαστε πάντα δίπλα στο δίκαιο αγώνα και στην αγωνία των συμβασιούχων για την έγκαιρη καταβολή της μισθοδοσία τους, για μόνιμη και σταθερή εργασία.

Για ακόμα μία χρονιά, με τη λήξη των προγραμμάτων οι εργαζόμενοι της ΔΗΚΕΔΗΚ πληρώνουν το μάρμαρο της αδιαφορίας της κυβέρνησης και του δήμου για την τακτική και έγκαιρη καταβολή της μισθοδοσίας τους, με την “απληρωσιά” τους εδώ και δύο μήνες.

Δεν είναι δυνατόν οι εργαζόμενοι να βιώνουν κάθε χρόνο την ανασφάλεια, την αβεβαιότητα, τη διάλυση του οικονομικού τους προγραμματισμού.

Δομές όπως τα ΚΔΑΠ και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί είναι απολύτως απαραίτητοι και η μόνη διέξοδος για εκατοντάδες λαϊκές οικογένειες του δήμου μας. Εδώ και χρόνια όμως γονείς και εργατικό δυναμικό έρχονται αντιμέτωποι με προβλήματα που έχουν να κάνουν τόσο με την υποστελέχωση όσο και με την εργασιακή ανασφάλεια των συμβασιούχων.

Αυτό οφείλεται και στον χαρακτήρα των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, καθώς είναι με ημερομηνία λήξης και αβέβαιη, τελικά, χρηματοδότηση. Αυτού του είδους οι πολιτικές, εξαιτίας των οποίων διαμορφώνεται αυτή κατάσταση είναι ενταγμένες στις κατευθύνσεις της ΕΕ για αποσπασματικές “παροχές” και μέτρα. Είναι πολιτική επιλογή διαχρονικά των κυβερνήσεων και της ΕΕ να φύγει το κράτος από την υποχρέωση χρηματοδότησης τέτοιων δομών. Πάνω σε αυτό το έδαφος έχει διαμορφωθεί μια κατάσταση διαρκούς ομηρίας των εργαζομένων μέσω αυτών των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, που καλύπτουν τις λεγόμενες πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Τέτοιου είδους δομές πρέπει να αυξηθούν – να διευρυνθούν, να λειτουργούν ως δημόσιες δομές για την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών του λαού με κρατική χρηματοδότηση, μονιμοποίηση του υπηρετούντος προσωπικού και πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού, όλων των ειδικοτήτων.

Απαιτούμε:

  • Εδώ και τώρα να καταβληθούν οι οφειλόμενοι μισθοί στο ακέραιο από το δήμο.
  • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους συμβασιούχους και χρηματοδότηση των προγραμμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ο δημοτικός σύμβουλος της

Λαϊκής Συσπείρωσης Κατερίνης

Νίκος Τσουπέης