Εορτασμός της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου

Κοινωνία

Η Ελληνική Αστυνομία γιόρτασε σήμερα (20 Οκτωβρίου 2023) την «Ημέρα της Αστυνομίας» και τη μνήμη του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.

Η «Ημέρα της Αστυνομίας» θεσπίστηκε από την Πολιτεία για να τιμήσει το έργο και την προσφορά της Ελληνικής Αστυνομίας στην κοινωνία.

Στην Κατερίνη στον Ιερό Ναό Θείας Αναλήψεως, τελέστηκε σήμερα το πρωί επίσημη δοξολογία και στη συνέχεια αναγνώστηκε από την υπαστυνόμο Α΄Βασιλική Σιαμάγκα, η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Λάζαρου Μαυρόπουλου.

Στο μήνυμα του ο Διευθυντής Αστυνομίας Πιερίας κ. Γιώργος Κουκουσέλας επισημαίνει:

“Η σημερινή μέρα συνιστά μια ιδιαίτερη και εξόχως σημαντική ημέρα για την Ελληνική Αστυνομία, με υψηλό συμβολισμό. Είναι ημέρα εορτής του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου και Προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας και έχει καθιερωθεί από την Πολιτεία ως “Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας”. Ο Άγιος Αρτέμιος διακρίθηκε για την βαθιά χριστιανική του πίστη, την ισχυρή θέληση, το άκαμπτο σθένος του και αποτελεί ύψιστο δείγμα αυτοθυσίας και αυταπάρνησης. Εργάστηκε με ζήλο και αφοσίωση για την ειρήνη και την ασφάλεια των πολτών, χωρίς υπαναχωρήσεις και συμβιβασμούς. Νας καθοδηγεί και μας εμπνέει με τον ενάρετο βίο του, να αγωνιζόμαστε με πίστη και συνέπεια στο καθήκον, προστατεύοντας πρωτίστως το δικαίωμα των πολιτών για κοινωνική ειρήνη. Η βία κι η εγκληματικότητα εμφανίζονται με ποικίλες μορφές και διακινούνται κάθε φορά με νέες μεθόδους και υπερσύγχρονα μέσα, επηρεάζοντας αρνητικά την κοινωνική συνοχή. Στόχος μας είναι η σθεναρή καταπολέμηση οιασδήποτε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς προκειμένου να εμπεδώνεται το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Η κοινωνία δικαιούται μια Αστυνομία σύγχρονη, αποτελεσματική, προσιτή, σεβόμενη τους δημοκρατικούς θεσμούς και εναρμονισμένη με τις αρχές του κράτους δικαίου. Η ανιδιοτελής και σταθερή στάση και προσήλωση στο υπηρεσιακό καθήκον και την αποστολή μας, είναι ο λόγος που η Αστυνομία καταξιώνεται στη συνείδηση του κόσμου και ενισχύεται η άποψη ότι είμαστε πάντα δίπλα στον πολίτη κινούμενοι πάντα σύμφωνα με τις επιταγές του Συντάγματος και των Νόμων”.