Έναρξη των εκδηλώσεων “Πάτρια” με τη συνδιοργάνωση της ΠΕ Πιερίας

Πολιτισμός

Ξεκίνησαν και φέτος οι εκδηλώσεις “ΠΑΤΡΙΑ” στη Ράχη Πιερίας, με την εορτή του Αγίου και Ευαγγελιστού Λουκά να αποτελεί το εναρκτήριο γεγονός του θεσμού. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ράχης, με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Δημήτρη Ντούρο, τον Αντιπρόεδρο Δημήτριο Θεοδώρου, τον Γραμματέα Απόστολο Καρακούση, τον Ταμία Ηλία Κατσαμάγκα και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Νικόλαο Μπίνια, Αναστάσιο Καρακούση και Ευγενία Πατσιού, διοργανώνει κάθε χρόνο σειρά εκδηλώσεων έχοντας αναγάγει το εν λόγω γεγονός σε θεσμό, αντανακλώντας τη μακραίωνη πίστη στα ήθη και έθιμα που οι κάτοικοι της Ράχης κατάφεραν να κρατήσουν ζωντανά στο πέρασμα των ετών.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στηρίζει διαχρονικά τον θεσμό αυτό ως συνδιοργανώτρια των “ΠΑΤΡΙΩΝ”, μένοντας πιστή στην πεποίθησή της ότι η ιστορία και ο πολιτισμός μας πρέπει να χαίρουν της ανάδειξης που τους αξίζει ώστε να μεταλαμπαδευτούν στις επόμενες γενιές.Και ο θεσμός των Πατρίων κάνει ακριβώς αυτό, μεταλαμπαδεύει στη νέα γενιά την ανάγκη για δημιουργία, καλλιτεχνική και πνευματική, μέσα από τις παραδόσεις που είναι το απόσταγμα της σοφίας δεκαετιών.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου παρευρέθηκε στην εναρκτήρια  εκδήλωση των “ΠΑΤΡΙΩΝ”, που έλαβε χώρα την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου και Ευαγγελιστού Λουκά στη Ράχη Πιερίας. Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

“Είναι πάγια η θέση μας στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας για στήριξη κάθε δράσης πολιτισμού που αναδεικνύει την παράδοση. Τα ”Πάτρια” είναι μια διοργάνωση που στοχεύει στην ανάδειξη της ιστορίας, της πολιτιστικής μας κουλτούρας και κληρονομιάς και γι’ αυτό και φέτος συμμετέχουμε ως συνδιοργανωτές.

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη διοργάνωση και προσκαλούμε όλους να παρακολουθήσουν τις ποιοτικές και αξιόλογες φετινές εκδηλώσεις με θέμα “Σμύρνης Μνήμη”. Παράλληλα στέλνουμε το μήνυμα ότι η Παράδοση και ο Πολιτισμός είναι η μεγαλύτερη δύναμη που διαθέτει αυτός το τόπος”.