Εθιμοτυπική επίσκεψη αντιπροσωπείας  της αδελφοποιημένης πόλης Μόουσμπουργκ στον ΟΡ.ΦΕ.Ο.

Πολιτισμός

Την αντιπροσωπεία των μελών της αποστολής της αδελφοποιημένης με την Κατερίνη Αυστριακής πόλης, Μόουσμπουργκ, υποδέχθηκε την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023 στους λειτουργικούς του χώρους, ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου.

  Τους υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού, Γρηγόρης Παπαχρήστος, συνοδευμένος από μέλη της διοίκησης του ΟΡ.ΦΕ.Ο, επισημαίνοντας: «Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή σας καλωσορίζω στον πολιτιστικό φορέα της Πιερίας. Καλωσορίζω  την αντιπροσωπεία και αδελφοποιημένης και φίλης πόλης, καθότι με την Αυστρία μας συνδέει ξεχωριστή σχέση μιας και η χώρα του Αλπικού τριγώνου, μαζί με την Γερμανία και την Ελβετία, αποτέλεσαν τις τιμώμενες χώρες του 43ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2014.

  Προσβλέποντας στο μέλλον στην ευρύτερη συνεργασία και στην ανταλλαγή πολιτιστικών δράσεων μεταξύ μας, θα σας ενημερώνω για να γνωρίζετε το προσφερόμενο πολιτισμικό έργο που επιτελούμε, πάντα με γνώμονα και την διεθνή πνευματική συνεργασία μας  στην πενήντα δύο χρόνων διαδρομή του θεσμού, ο οποίος συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων τριών φεστιβάλ της πατρίδας μας.»

  Στη συνέχεια ο κ. Παπαχρήστος παρουσίασε και μέσω εικόνων τις πρωτοβουλίες του Φεστιβάλ Ολύμπου, τα ανοίγματα με άλλους πολιτισμούς, τις συνεργασίες, το θεματολόγιο των εκδηλώσεων και την συμβολή του στην ανάδειξη και αξιοποίηση του ιστορικού πλούτου της Πιερίας, ενώ απάντησε σε θέματα λειτουργίας, πρακτικής και υλοποίησης των πρωτοβουλιών του ΟΡ.ΦΕ.Ο, στον Δήμαρχο και Βουλευτή του  Μόουσμπουργκ, Herbert Gaggle.

  Στην αντιφώνησή του ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας, αναπληρωτής πρωθυπουργού του κρατιδίου της Καρινθίας Αυστρίας Martin Gruber, παραλαμβάνοντας το Λεύκωμα ¨50 Χρόνια Φεστιβάλ Ολύμπου¨ από τον κ. Παπαχρήστο, τόνισε: «Σας ευχαριστούμε για τη πρόσκληση και φιλοξενία σε έναν χώρο ενός τεράστιου σε αξία και προσφορά Φεστιβάλ. Κύριε πρόεδρε, δεν μας συνδέουν μόνο τα ψηλά μας βουνά, αλλά και ο πολιτισμός και ιδιαίτερα η μουσική που όπως εσείς έτσι και εμείς την υπηρετούμε μάλιστα σε υψηλά επίπεδα.

  Από την πλευρά μας θα συμβάλουμε στον να συνεχιστούν και αναδειχθούν περισσότερο και ευρύτερα, μέσα από προγραμματικό πλαίσιο οι πολιτιστικές μας συνεργασίες. Συγχαρητήρια και καλή επιτυχία στο καθόλα αξιόλογο έργο σας.»

Παρόντες

  Η αντιπροσωπεία των Αυστριακών αποτελείτο επίσης από τους Βουλευτές, Stefanni Ofner,  Robert Kofen, Rony Rgl,  Markus Malle,  Michel Mar,  Hannes Mak, Josef Anikhhoffe,  Thomas Kornek και τους Δημοσιογράφους, Gerd Leitner και  Kerstin Skof.

  Τους συνόδευαν, η δημοτική σύμβουλος Κατερίνης, Πιπίτσα Μακρίδου-Παρτσαλίδου, η δημοτική υπάλληλος του γραφείου τύπου και δημοσίων σχέσεων του Δήμου Κατερίνης, Παναγιώτα Πάντζαλη και τα μέλη του φορέα αδελφοποίησης Κατερίνης- Μόουσμπουργκ, Θεόδωρος Παυλίδης και Δημήτριος Ασαρίδης οι οποίοι παράλληλα εκτελούσαν και τα χρέη των μεταφραστών.

  Από τους οικοδεσπότες, παρόντες οι, Οδυσσέας Μανωλόπουλος-αντιπρόεδρος (απένειμε το Λεύκωμα του Ολύμπου στον Δήμαρχο και Βουλευτή, Herbert Gaggle), Μελίνα Παπαδοπούλου-εθελοντισμού και υποδοχής θεατών, Λένα Γεωργούλη-υποδομών και οργάνωσης εκδηλώσεων, Ραφαήλ Μετενίδης-χρηματοδοτικών προγραμμάτων, χορηγιών και διεθνών συνεργασιών και Περικλής Χατζηγιάννης-Επικοινωνίας.