Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος προήδρευσε σε διεθνές επιστημονικό συνέδριο

Κοινωνία

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών φιλοξενήθηκε το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο, το οποίο διοργάνωσε η Εκκλησία της Ελλάδος για την Επέτειο εκατό ετών (1923-2023) από της ιδρύσεως και πρώτης κυκλοφορίας του επιστημονικού περιοδικού της υπό τον τίτλο «ΘΕΟΛΟΓΙΑ».

Η έναρξη του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου στον Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στο Διεθνές Συνέδριο παρέστησαν Προκαθήμενοι και Εκπρόσωποι Αυτοκεφάλων Εκκλησιών, Υπουργοί, Βουλευτές, Δικαστικοί, Στρατιωτικοί, καθώς και υψηλοί προσκεκλημένοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος ορίστηκε ως μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής. Ως εκ τούτου, ανέλαβε ενεργό ρόλο στη διοργάνωση του Συνεδρίου. Συμμετείχε στην υποδοχή και συνοδεία ξένων Αντιπροσωπειών, Εκπροσώπων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Πανεπιστημίων της Ελλάδας και του Εξωτερικού.

Επιπλέον, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος, την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου, προήδρευσε στην Δ´ Συνεδρία, που φιλοξενήθηκε στο Αμφιθέατρο ”Νίκος Σκαλκώτας” του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Στη Συνεδρία αυτή ομιλητές ήταν οι:

– Basilius Groen, Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Graz και του Ιstituto Orientale της Ρώμης.

– Επίσκοπος Δυτικής Αμερικής κ. Μάξιμος, Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Holy Cross Βοστώνης.

– Πρωτοπρ. Στέφανος Αλεξόπουλος, Καθηγητής στο Catholic University of America της Ουάσιγκτον.

Τις ομιλίες των παραπάνω επιστημόνων ακολούθησε συζήτηση, που συντόνισε ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος.

Το Διεθνές Συνέδριο θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, ενώ την Κυριακή 14 Οκτωβρίου θα τελεστεί στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών Πατριαρχική Θ. Λειτουργία με τη συμμετοχή Προκαθήμενων και Εκπροσώπων Ορθοδόξων Εκκλησιών.