Στην Κατερίνη στις 3 Νοεμβρίου, η χειροτονία του νέου επισκόπου Σαλώνων Ιγνατίου, με απόφαση του Αρχιεπισκόπου – Η 2η χειροτονία μετά από 49 χρόνια στην Κατερίνη

Κοινωνία

Ανακοινώθηκαν οι τόποι και οι ημερομηνίες των χειροτονιών των νέων Μητροπολιτών και Επισκόπων, που εξελέγησαν από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά το διήμερο 9-10 Οκτωβρίου.
Μεταξύ των Εψηφισμένων Επισκόπων, είναι και ο Κατερινιώτης Αρχιμανδρίτης π. Ιγνάτιος Σωτηριάδης, ως Επίσκοπος Σαλώνων.
Με απόφαση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, η χειροτονία του νέου Επισκόπου θα τελεστεί στην Κατερίνη την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, κατά την ημέρα που ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος εορτάζει τα Ονομαστηριά του.
Να σημειωθεί ότι το γεγονός μιας   Επισκοπικής Χειροτονίας δεν είναι μόνον σπάνιο αλλά και ιστορικό.
Συγκεκριμένα, θα είναι η δεύτερη Επισκοπική Χειροτονία που θα τελεστεί στην Κατερίνη. Η πρώτη χειροτονία ήταν του μακαριστού Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Διονυσίου, που τελέστηκε το 1974 στον παλαιό Ιερό Ναό Θείας Αναλήψεως.
Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα τόσο της Ονομαστικής Εορτής του Σεβασμιώτατου Ποιμενάρχου  κ. Γεωργίου όσο και της Επισκοπικής Χειροτονίας θα ανακοινωθούν κατά το προσεχές διάστημα.