Έξυπνες ιδέες διακόσμησης του χολ και του διαδρόμου

Κοινωνία

Το χολ και ο διάδρομος του σπιτιού είναι οι πρώτοι χώροι που υποδέχονται εσάς και τους καλεσμένους σας και προσφέρουν μια εξαιρετική ευκαιρία να δημιουργήσετε μια θετική πρώτη εντύπωση. Με δημιουργικότητα και προσοχή στη λεπτομέρεια, μπορείτε να κάνετε αυτούς τους χώρους κομψούς και λειτουργικούς.

▪️ Τοποθετήστε ένα κομψό τραπέζι κονσόλας κοντά στην είσοδο. Βολεύει για να αφήνετε τα κλειδιά και την αλληλογραφία, αλλά αποτελεί και μια εξαιρετική επιφάνεια για αντικείμενα διακόσμησης, όπως βάζα, έργα τέχνης κ.α.

▪️ Τοποθετήστε κρεμάστρες στον τοίχο για παλτό, τσάντες και καπέλα. Έτσι θα διατηρήσετε τον χώρο οργανωμένο και τακτοποιημένο.

▪️ Προσθέστε έναν πάγκο ή μια σειρά από μικρές καρέκλες, για ένα άνετο μέρος για να βάζετε ή να βγάζετε τα παπούτσια σας.

▪️ Επιλέξτε ένα μοναδικό κρεμαστό φωτιστικό στην είσοδο για να προδιαθέσετε τους καλεσμένους. Εάν ο χώρος είναι περιορισμένος, οι απλίκες τοίχου παρέχουν λειτουργικό και ευχάριστο φωτισμό.

▪️ Προσθέστε ένα χαλί για να ορίσετε τον χώρο της εισόδου. Προσθέτει ζεστασιά και οριοθετεί την περιοχή από τον υπόλοιπο διάδρομο.

▪️ Επιλέξτε μια χρωματική παλέτα που συνεχίζεται στο υπόλοιπο σπίτι. Η συνέπεια στο χρώμα βοηθά στη δημιουργία μιας αρμονικής μετάβασης.

▪️ Οι καθρέφτες είναι ιδανικοί για μικρούς χώρους. Αντανακλούν το φως, κάνοντας τον χώρο πιο ευρύχωρο και είναι πρακτικοί για γρήγορους ελέγχους πριν βγείτε έξω.

▪️ Κρεμάστε έργα τέχνης ή κορνιζαρισμένες φωτογραφίες στους τοίχους για να προσδώσετε προσωπικότητα στο χώρο.

▪️ Ενσωματώστε διακοσμητικά όπως γλυπτά, φυτά ή διακοσμητικά μπολ για να προσθέσετε χαρακτήρα.

▪️ Τοποθετήστε ενσωματωμένες λύσεις αποθήκευσης, όπως βιβλιοθήκες, ντουλάπια ή παπουτσοθήκες κατά μήκος του διαδρόμου. Χρησιμεύουν ως αποθηκευτικός χώρος αλλά και για διακοσμητικούς σκοπούς.

Με μερικές έξυπνες συμβουλές διακόσμησης, μπορείτε να μετατρέψετε τους χώρους της εισόδου και του διαδρόμου σας σε κομψούς, λειτουργικούς και φιλόξενους χώρους που δίνουν τον σωστό τόνο στο σπίτι σας.