ΚΚΕ: Προεκλογική Συγκέντρωση στην Κατερίνη

Πολιτική

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προεκλογική συγκέντρωση την οποία διοργάνωσε η Τ.Ε. Πιερίας του ΚΚΕ, για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στις 3 Οκτώβρη στον πεζόδρομο Κατερίνης με κεντρικό ομιλητή τον Υποψήφιο Δήμαρχο Κατερίνης Νίκο Τσουπέη. Χαιρετισμό απεύθυνε η Κουρίτα Κατερίνα, Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην ομιλία του ο Νίκος Τσουπέης ανέφερε τα εξής

“Όσο υπάρχουν οι άθλιοι κυβερνώντες και οι εκφραστές τους στην τοπική διοίκηση που μιλάνε για όμορφες πόλεις, χωρίς να λαμβάνουν υπόψιν παρά μόνο το πώς θα μεγαλώσουν τις μπίζνες τους οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, εμείς φωτίζουμε τον δικό μας ρεαλισμό που έχει στο κέντρο τις
δικές μας σύγχρονες ανάγκες. Όσο υπάρχουν κάποιοι καλοπροαίρετοι, που αναρωτιούνται “πού πάμε, πώς γίνεται να μην αντιδράμε όταν συμβαίνουν τόσα πολλά;”. Θα είμαστε αυτοί που θα “φλογίζονται” στους χώρους δουλειάς ενάντια στα εργοδοτικά εγκλήματα και τα αντεργατικά τερατουργήματα, θα μαζικοποιούμε τα σωματεία και θα οργανώνουμε την πάλη.

Θα “καιγόμαστε” δίπλα στον βιοπαλαιστή της πόλης και της υπαίθρου, γιατί όπως είπε ο αγωνιστής αγρότης από τον Παλαμά απευθυνόμενος στα μέλη των σωματείων που πήγαν να βοηθήσουν: Την αλληλεγγύη που μας δείχνετε θα σας την ξεπληρώσουμε με στήριξη στους αγώνες σας!

Θα “καιγόμαστε” κάθε φορά που ένας καταπιεσμένος θέλει ένα χέρι να πιαστεί για να σηκωθεί και να παλέψει. Γιατί τον δρόμο της “φωτιάς” εμείς τον ξέρουμε καλά. Τα τραγούδια της φωτιάς τραγουδάμε!

Έτσι γνωρίσαμε στη ζωή μας το “αν δεν καώ εγώ, αν δεν καείς εσύ, πώς θα γεννούνε τα σκοτάδια λάμψη;”!!!

Φίλες και φίλοι,

Για εμάς η πόλη δεν είναι ένα συγκρότημα από σπίτια, ένα συγκρότημα από δρόμους, ένα συγκρότημα από συστήματα ύδρευσης και αποχέτευσης. Η πόλη είναι οι κάτοικοι των πόλεων, είναι οι εργαζόμενοι. Είναι πολύ στενά δεμένη με την ίδια τη δομή της κοινωνίας. Όμορφη πόλη δεν είναι η πόλη με 21% ανεργία, ούτε τα χωριά με την ολοένα και πιο υποβαθμισμένη ποιότητα ζωής.

Δεν είναι όμορφη η πόλη που το Κέντρο Υγείας της δεν έχει υλικά εδώ και τόσους μήνες για μια απλή ακτινογραφία και οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ οδηγούνται σε παραίτηση λόγω εξάντλησης και υποστελέχωσης. Δεν είναι όμορφες οι πόλεις που ο λαός βλέπει να του αρπάζουν το σπίτι του τα
κοράκια των funds, ούτε αυτές στις οποίες οι Δήμοι, και ο Δήμος Κατερίνης, δεσμεύει τραπεζικούς λογαριασμούς του λαού.

Στις όμορφες πόλεις που ονειρευόμαστε, οι εργαζόμενοι, οι άνθρωποι του μόχθου, ζούνε με αξιοπρέπεια και σύγχρονα δικαιώματα, και όχι με 13 ώρες δουλειά, χωρίς ελεύθερο χρόνο, με μισθούς πείνας και φοροληστεία από κυβέρνηση, Περιφέρειες και Δήμους.

Όμορφες πόλεις είναι οι πόλεις με σύγχρονα ασφαλή σχολεία, που θα μορφώνουν ολόπλευρα, που θα καλλιεργούν και θα αναπτύσσουν τις ιδιαίτερες κλίσεις των νέων, που θα διαμορφώνουν ολοκληρωμένες προσωπικότητες και δεν θα είναι ένας διαρκής στίβος εξεταστικού ανταγωνισμού με βάση τις ανάγκες και τις προτεραιότητες της λεγόμενης αγοράς εργασίας.

Οι όμορφες πόλεις για τις οποίες εμείς αγωνιζόμαστε είναι οι πόλεις όπου οι πολλοί θα κάνουν πράξη το σύνθημα «ένας για όλους και όλοι για έναν», όπως έγινε δίπλα μας, στη Θεσσαλία, όπου ο λαός ρίχτηκε στη μάχη για να σώσει το βιος του διπλανού του, ενώ η κυβέρνηση κρυβόταν πίσω από το 112
και την ατομική ευθύνη.

Μια τέτοια πόλη ονειρευόμαστε! Για τέτοιο δήμο παλέψαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια και αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε. Τόσο με τις δυνάμεις μας μέσα στη βουλή όσο και ως Λαϊκή Συσπείρωση μέσα στο δημοτικό συμβούλιο αναδείξαμε μικρά και μεγάλα προβλήματα που καίνε το λαό με αλλεπάλληλες ερωτήσεις και παρεμβάσεις.”

Τέλος, στο κλείσιμο της ομιλίας του ανέφερε

“Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε ρότα, κόντρα στην “αυτοδυναμία” της εγκληματικής πολιτικής του κέρδους! Απαιτούμε τα πάντα! Θέλουμε να ζούμε σαν άνθρωποι τον 21ο αιώνα. Τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης” τα στηρίζει το ΚΚΕ. Και αυτό είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι η “Λαϊκή Συσπείρωση” είναι ανεξάρτητη από τα συμφέροντα μεγάλων επιχειρηματιών και εργολάβων. Γιατί η ελπίδα είναι στην ήττα της απογοήτευσης και στην ενίσχυση του ρεύματος της αμφισβήτησης και της ανατροπής μαζί με το Κάπα Κάπα Έψιλον. Με πράξεις και όχι με λόγια, μαζί με τον λαό στους αγώνες, να φέρουμε τα πάνω κάτω». Δυναμώνοντας τη Λαϊκή Συσπείρωση, δυναμώνουμε τον αγώνα για τις ανάγκες των πολλών. Δυναμώνοντας τη Λαϊκή Συσπείρωση, δυναμώνουμε τη φωνή μας. Στις 8 Οκτώβρη να γεμίσουν οι κάλπες με κόκκινα γαρύφαλλα! Καλό βόλι! Καλή δύναμη και καλούς αγώνες!”