Στέργιος Μπουσνάκης: Θέλουμε τη νεολαία δίπλα μας

Πολιτική

Στη νεολαία μας βλέπουμε το Αύριο. Φυσικά, πρώτα και πάνω απ’ όλα αγαπάμε τους νέους μας, είναι παιδιά μας και η αλήθεια είναι ότι τους θέλουμε δίπλα μας. Τα περισσότερα παιδιά σήμερα σπουδάζουν, έχουν ειδικές και σύγχρονες γνώσεις, αρκετά ήδη ταξιδεύουν στους δικούς τους ορίζοντες. Χρειαζόμαστε τη δροσιά της νιότης τους, την ορμή και τη διαφορετικότητα της σκέψης τους.

Συμμετέχοντας στα κοινά, προσπαθούμε για ένα καλύτερο αύριο, το δικό τους αύριο. Αν είναι δίπλα μας, με τα φρέσκα μυαλά τους, θα καταλάβουμε καλύτερα τις ανάγκες τους και θα προχωρήσουμε μαζί.
Υπήρξαμε και εμείς νέοι. Βέβαια, σε άλλες εποχές, σε τελείως διαφορετικές συνθήκες, έχοντας να αντιμετωπίσουμε κατά κανόνα περισσότερες δυσκολίες, με λιγότερες ανέσεις και άλλη νοοτροπία. Αλλά με τίποτα δεν ξεχνάμε τα χρόνια της νιότης μας, γιατί είναι μοναδικά.
Εμείς οι μεγαλύτεροι θα πρέπει να ανοίξουμε την αγκαλιά μας για να τους δεχθούμε, να τους βοηθήσουμε και να τους υποστηρίξουμε με την εμπειρία μας και να δώσουμε κίνητρα για να συμμετέχουν ενεργά, δημιουργικά. Θέλουμε να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις, ώστε αύριο να μην βρεθούν στην ανάγκη να ξενιτευτούν.
Στη ΔΕΥΑΚ, υποστηρίζουμε τους νέους και συγκεκριμένα τους νεαρούς φοιτητές μας στην υποχρέωση της πρακτικής άσκησης, κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Οι πόρτες της ΔΕΥΑΚ ήταν ανοιχτές. Εξάλλου, είναι παιδιά των οικογενειών μας, που στις γενικότερες συνθήκες αδυνατούν να βρουν φορέα ή εργοδότη να τους απασχολήσει, ώστε να ανταποκριθούν στην υποχρέωση της πρακτικής
άσκησης, πριν να πάρουν το πτυχίο τους, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η έναρξη της επαγγελματικής ζωής τους. Υποστηρίξαμε τους νέους μας προσφέροντας 120 θέσεις εξάμηνης εκπαίδευσης.

Επιθυμώ να στείλω ένα μήνυμα στους νέους, στα παιδιά μας. Σαν ενεργός αυτοδιοικητικός, αλλά και σαν πατέρας. Αγαπώ να μετέχω και να προσφέρω με τις δυνάμεις, τις γνώσεις και την εμπειρία μου στον τόπο και στους συνανθρώπους μου. Οι δημότες το εκτιμούν, γι’ αυτό και επιλέγουν εδώ και 24 χρόνια, να τους εκπροσωπώ στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτή η εμπιστοσύνη είναι εξαιρετικά
σημαντική. Μου δίνει βαθιά ικανοποίηση, ως άνθρωπο. Μου δίνει ενέργεια και δύναμη να συνεχίζω.
Προτείνω στους νέους μας να συμμετέχουν στα κοινά, να ενημερώνονται, να αμφισβητούν, να κρίνουν, να είναι κοντά μας, να σχεδιάσουμε μαζί το δικό τους μέλλον. Με ελπίδα και αισιοδοξία.