Επίσημη καταγγελία του συνδυασμού ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ: «Οι παρανομίες του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης Νίκου Κατανά σχετικές με τη διανομή προϊόντων του ΚΕΑ-ΤΕΒΑ»

Πολιτική

To δελτίο τύπου του συνδυασμού “Δήμος Πρότυπο” 

Αναφορικά με την προκληθείσα αναστάτωση από τις παράνομες μεθοδεύσεις στο πρόγραμμα  διανομής προϊόντων του ΚΕΑ-ΤΕΒΑ από τον πρόεδρο  του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης Νίκου Κατανά αλλά και εν νέου υποψηφίου με την παράταξη «Εκκίνηση» του σημερινού Δημάρχου Κωνσταντίνου Κουκοδήμου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης, Γιάννης Ντούμος προχώρησε σε επίσημη καταγγελία προς την Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

  Ο κ. Ντούμος οδηγήθηκε στην ενέργεια αυτή, με γνώμονα τις πολλαπλές διαμαρτυρίες που δέχθηκε από συμπολίτες μας σχετικές με τα παράνομα προεκλογικά τερτίπια του κ. Κατανά.

  Συγκεκριμένα, προκύπτουν νομικά ζητήματα καθότι δεν προστατεύτηκαν τα συμφέροντα του Δήμου Κατερίνης, των δημοτών και των δικαιούχων, των οποίων επιπρόσθετα καταστρατηγήθηκαν και τα προσωπικά δεδομένα.

  Το πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους (ΤΕΒΑ)  του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) έχει συγκεκριμένους κανόνες και διαδικασίες και δεν επιτρέπονται παράνομες επιλογές για προσωπικό πολιτικό όφελος κάποιων.

Η καταγγελία

Προς την Εθνική Αρχή Διαφάνειας (Ε.Α.Δ.)

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Του Συνδυασμού «ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ» του Δήμου Κατερίνης

 Στις 27-9-2023 ο Δήμος Κατερίνης (σχετ. 1) ανήγγειλε Διανομή προϊόντων στις οικογένειες του ΚΕΑ-TEBA, ορίζοντας χρόνο και τόπο διανομής, αλλά και τη διαδικασία παραλαβής, όπως επιτάσσει η ισχύουσα νομοθεσία:

«Οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους επίσημο έγγραφο πιστοποίησης ΑΜΚΑ και την Αστυνομική τους Ταυτότητα για τους ημεδαπούς ή το Διαβατήριο για τους αλλοδαπούς. Εάν η παραλαβή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί για σοβαρούς λόγους από τον ωφελούμενο  ή  μέλος της οικογένειάς του, τα προϊόντα θα μπορεί να

παραλάβει τρίτο πρόσωπο προσκομίζοντας εξουσιοδότηση.»

 Την ευθύνη και την εποπτεία της διαδικασίας είχαν ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Τοπικής Ανάπτυξης Δημήτρης Βαϊνάς και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης και εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος, Νικόλαος Κατανάς. (σχετ. 2).

Στις 3-10-2023 σε τοπικά blogs (σχετ. 3) δημοσιεύθηκαν φωτογραφίες του Νικολάου Κατανά «να φορτώνει στο αυτοκίνητό του από αποθήκη στο 2ο χλμ. της οδού  Παλαιού Κεραμιδίου – Κατερίνης  σακούλες  με

τρόφιμα και είδη βασικής υλικής συνδρομής και μάλιστα με σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης πάνω στις σακούλες για να τα διανείμει προφανώς σε ψηφοφόρους μαζί με ψηφοδέλτια του Κουκοδήμου για εξαγορά ψήφων παραμονές των δημοτικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου.», όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα.

Ο Νικόλαος Κατανάς σε απάντησή του στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης (σχετ. 4) ανέφερε ότι προβαίνει ο ίδιος σε κατ΄ οίκον διανομή των προϊόντων.

Με την παρούσα ζητούμε όπως διερευνηθεί εάν έλαβε χώρα παραβίαση των κείμενων διατάξεων για Διανομή προϊόντων του προγράμματος TEBA και να επιβληθούν οι ανάλογες κυρώσεις.

Κατερίνη 4-10-2023

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης

Ιωάννης Ντούμος

ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΝΤΑΙ δημοσιεύματα και σχετικές αναρτήσεις.