Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 12ης ΕΒΕΠ – Κεντρικής Μακεδονίας

Επαγγελματίες Οικονομία

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 12ης ΕΒΕΠ-ΚΜ 2023, το βράδυ της Παρασκευής 22/09, παρουσία της Γενικής Γραμματέως Ιδιωτικών Επενδύσεων, κα Βασιλικής Λοΐζου, ως εκπροσώπου του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία κήρυξε την έναρξή της.

Τον αγιασμό του κορυφαίου επιχειρηματικού γεγονότος τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιος, και στη συνέχεια ο οικοδεσπότης της βραδιάς Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας  κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, παίρνοντας το λόγο καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, ευχαρίστησε θερμά πρώτα τους εκθέτες της 12ης ΕΒΕΠ-ΚΜ 2023, που συμμετέχουν στο κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός του Νομού Πιερίας, καθώς και τους συνδιοργανωτές – Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και Δήμο Κατερίνης- που όλα αυτά τα χρόνια είναι συνοδοιπόροι σε όλη αυτήν την προσπάθεια και στηρίζουν την εκδήλωση.

Συνεχίζοντας ο κ. Χατζηχριστοδούλου αναφέρθηκε σε ένα εξαιρετικά σημαντικό επίτευγμα που επέτυχε το Επιμελητήριο Πιερίας, την Κατοχύρωση του Ευρωπαϊκού Συλλογικού Εμπορικού Σήματος από το Γραφείο Προστασίας Πνευματικής Περιουσίας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

που εδρεύει στην Αλικάντε της Ισπανίας. Το σήμα «OLYMPUS PIERIAN CHAMBER»,  θα διατίθεται

από το Επιμελητήριο Πιερίας, σύμφωνα με τους όρους του Ευρωπαϊκού κανονισμού, στα Μέλη του, που παράγουν και διαθέτουν Πιερικά προϊόντα και υπηρεσίες σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Κλείνοντας ο κ. Χατζηχριστοδούλου κάλεσε τον κόσμο να επισκεφθεί την έκθεση για να δει από κοντά τα αξιόλογα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παρέχουν οι εκθέτες της 12ης ΕΒΕΠ-ΚΜ 2023.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε ο κ. Χατζηχριστοδούλου στην επιτροπή διοργάνωσης της έκθεσης, στα στελέχη του Επιμελητηρίου και στα στελέχη του Δήμου Κατερίνης που για μία ακόμη φορά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για την υλοποίησή της.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου ευχήθηκε καλή επιτυχία στους εκθέτες και επεσήμανε τη διαχρονική στήριξη που παρέχει η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας ως αρωγοί και συνδιοργανωτές, στον καταξιωμένο  θεσμό της ΕΒΕΠ – ΚΜ, μεταφέροντας παράλληλα τους χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Κώστας Κουκοδήμος συνεχάρη τον πρόεδρο Η. Χατζηχριστοδούλου και τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου που με τις προσπάθειές τους η ΕΒΕΠ-ΚΜ έγινε η πιο πετυχημένη περιφερειακή έκθεση, γι’ αυτό και ο Δήμος Κατερίνης συμμετέχει και φέτος στηρίζοντας τόσο οικονομικά όσο και παρέχοντας κάθε δυνατή βοήθεια από τις υπηρεσίες του Δήμου. Κλείνοντας ο Δήμαρχος ευχήθηκε καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες.

Χαιρετισμό απηύθυνε και η Ευρωβουλευτής κα Μαρία Σπυράκη συγχαίροντας τον Πρόεδρο και τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου τόσο για τη διοργάνωση της ΕΒΕΠ-ΚΜ 2023 που στόχο της είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Πιερία, όσο και για την Κατοχύρωση του Ευρωπαϊκού Συλλογικού Εμπορικού Σήματος από το Επιμελητήριο Πιερίας, ένα σημαντικό γεγονός, καθώς προσδίδει στα προϊόντα που προέρχονται και παράγονται στην Πιερία τη δική τους ταυτότητα προέλευσης, ταυτοποιώντας έτσι την προστιθέμενη αξία τους στις διεθνείς αγορές.

Η Γενική Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης κα Βασιλική Λοΐζου, τόνισε πως το Υπουργείο στηρίζει κάθε διοργάνωση που προωθεί το επιχειρείν αλλά και κάθε νέα επιχειρηματική πρωτοβουλία, όπως είναι η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση που διοργανώνεται επί δώδεκα χρόνια με μεγάλη επιτυχία.

Η κα Λοΐζου συνεχάρη το Επιμελητήριο Πιερίας, που με τις δράσεις του κατάφερε να είναι ένας από τους τρεις Εθνικούς Νικητές του Διαγωνισμού «Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2023», καθώς και για την Κατοχύρωση του Ευρωπαϊκού Συλλογικού Εμπορικού Σήματος, επισημαίνοντας τις μεγάλες δυνατότητες που έχει ο Νομός Πιερίας με τα εβδομήντα χιλιόμετρα ακτών και τον επιβλητικό και μοναδικό Όλυμπο.

Στη συνέχεια κηρύσσοντας η κα Λοΐζου την έναρξη της 12ης ΒΕΠ-ΚΜ 2023, δεκάδες βεγγαλικά φώτισαν τον πιερικό ουρανό και όλοι οι παρευρισκόμενοι κατευθύνθηκαν στην είσοδο όπου η Γ. Γραμματέας έκοψε την κορδέλα ενώ αμέσως μετά ξεναγήθηκε στα περίπτερα μιλώντας με εκθέτες και επισκέπτες, δοκιμάζοντας τοπικά προϊόντα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους  οι αρχές του τόπου και πλήθος κόσμου.

Την αναβαθμισμένη 12η ΕΒΕΠ-ΚΜ 2023, ήδη στις τρεις πρώτες μέρες λειτουργίας της, την έχουν επισκεφθεί χιλιάδες επισκέπτες και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι συμμετέχοντες.