Γ. Μυλόπουλος από την Κατερίνη: Ανοχύρωτη Περιφέρεια η Κεντρική Μακεδονία

Πολιτική

Περιοδεία στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας πραγματοποίησε το Σάββατο ο υποψήφιος περιφερειάρχης με τον συνδυασμό «Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθηγητής και πρώην πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος.

Ο κ. Μυλόπουλος είχε συνάντηση με τον πρόεδρο και μέλη του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Πιερίας, κατά τη διάρκεια της οποίας υπήρξε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για τις αιτίες της ανεργίας και της ύφεσης στην περιοχή.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης ανέπτυξε στα μέλη του Επιμελητηρίου το πρόγραμμα του συνδυασμού για την ανάπτυξη στην Περιφέρεια, η οποία δεν μπορεί να επιτευχθεί μέσα από πολιτικές ιδιωτικοποιήσεων και φτωχοποίησης των πολλών. «Μια ανάπτυξη για να υπάρξει πρέπει να είναι δίκαιη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μυλόπουλος.

Στη συνέχεια ο κ. Μυλόπουλος είχε συνάντηση με τον υποψήφιο δήμαρχο Κατερίνης Σωτήρη Τριανταφύλλου, καθώς και με υποψήφιους του συνδυασμού του, κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν τα προβλήματα της Πιερίας, ενώ τόνισαν την ανάγκη στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου να στηριχθούν προοδευτικά ψηφοδέλτια, που θα βγάλουν την Περιφέρεια από το αδιέξοδο των δεξιών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

Ο κ. Μυλόπουλος ήταν κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση/ παρουσίαση του προγράμματος του συνδυασμού και των υποψήφιων στην Π.Ε. Πιερίας η οποία πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό και Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης «Εκάβη». Χαιρετισμό στην εκδήλωση πραγματοποίησε ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πιερίας, Κώστας Χατζηιωαννίδης. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης, Σωτήρης Τριανταφύλλου.

Κατά την ομιλία του ο κ. Μυλόπουλος στάθηκε στην αντιπλημμυρική θωράκιση της Κεντρικής Μακεδονίας, χαρακτηρίζοντας την «ανοχύρωτη Περιφέρεια». «Αν νομίζει ο κ. Τζιτζικώστας ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν πλημμύρισε επειδή την θωράκισε εκείνος πλανάται πλάνην οικτρά. Η Κ. Μακεδονία δεν χτυπήθηκε από ακραία φαινόμενα και εύχομαι να μην γίνει. Ωστόσο η κλιματική κρίση δεν έχει τελειώσει, οι φυσικές καταστροφές είναι μπροστά μας, και η Περιφέρεια παραμένει απροστάτευτη από έργα και παρεμβάσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μυλόπουλος.

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε τρία ρέματα της Κεντρικής Μακεδονίας  τα οποία είναι ανοχύρωτα σε πλημμύρες και από τα οποία δημοσιεύθηκαν φωτογραφίες στο διαδίκτυο, οι οποίες παρουσιάζουν την εγκατάλειψη και τον κακό σχεδιασμό τους. Στον Δενδροπόταμο, στο ρέμα  της Συκιάς στη Χαλκιδική και στον Εδεσσαίο ποταμό.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πρέπει να θωρακιστεί με δημόσιες πολιτικές και έργα υποδομής. Εμείς δεν ερχόμαστε με αρνητική ατζέντα, προτείνουμε δημόσιες πολιτικές που πρέπει να εφαρμοστούν με στόχο την δίκαιη ανάπτυξη, την κοινωνική ευημερία και την ασφάλεια για το περιβάλλον, την κοινωνία και τις ζωές μας. Και ακόμη προτείνουμε συγκεκριμένα έργα που θα θωρακίσουν την Περιφέρεια και θα θέσουν τις προϋποθέσεις για μια δίκαιη ανάπτυξη», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μυλόπουλος, επισημαίνοντας ότι ακόμα ο κ. Τζιτζικώστας δεν έχει απαντήσει στις δημόσιες ερωτήσεις που του έχει θέσει αναφορικά με την αντιπλημμυρική θωράκιση της Περιφέρειας.

Αναφερόμενος στα παράπονα των κατοίκων της Πιερίας για τα ακριβά διόδια που καλούνται να πληρώσουν σχεδόν κάθε μέρα για να μετακινηθούν, ο κ. Μυλόπουλος σημείωσε πως «η απάντηση δεν είναι μόνο να μην πληρώνουν διόδια, απάντηση είναι να έχουν εναλλακτικούς τρόπους στην μετακίνηση τους. Ωστόσο, σήμερα στην περιοχή δεν υπάρχουν αξιόπιστες δημόσιες μεταφορές, καθώς ο σιδηρόδρομος έχει εγκαταλειφθεί».

«Μόνο ένα Δίκτυο Μέσων Σταθερής Τροχιάς σε όλη την Περιφέρεια μπορεί να καταπολεμήσει την φτώχια, την ύφεση, την ανεργία και την παρακμή στην Κεντρική Μακεδονία, διότι θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης και αποκέντρωσης, και δεν θα αποκλείει κανέναν πολίτη από το δημόσιο αγαθό της μετακίνησης», πρόσθεσε ο κ. Μυλόπουλος.

 «Η περιφερειακή μας παράταξη με τίτλο «Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» θα είναι πολιτικά παρούσα παντού με θέσεις, προτάσεις και λύσεις σε προοδευτική κατεύθυνση και με κοινωνική ευαισθησία, εκεί όπου η διοίκηση Τζιτζικώστα είναι σήμερα απούσα. 

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι/ες περιφερειακοί σύμβουλοι με τον συνδυασμό «Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας:

ΓΚΑΙΝΤΑΤΖΗΣΓΕΩΡΓΙΟΣΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
ΖΑΡΩΤΗΣΔΙΟΝΥΣΗΣΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ -ΠΡ.ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣΔΗΜΗΤΡΗΣΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
ΚΑΛΠΑΚΗΜΑΡΙΓΩΜΕΤΑΦΡΑΣΤΡΙΑ
ΡΕΜΠΑΤΣΙΟΣΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
ΤΕΡΖΗΑΝΑΣΤΑΣΙΑΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
ΤΣΙΑΜΠΟΥΡΗΚΑΤΕΡΙΝΑΦΟΙΤΗΤΡΙΑ