Ηρακλής Τσιτλακίδης, πρόεδρος ΕΞΕΠ: «Είμαστε σε ετοιμότητα και σε καθημερινή επικοινωνία με το αρμόδιο υπουργείο για να φιλοξενήσουμε πλημμυροπαθείς εάν χρειαστεί»

Κοινωνία Τουρισμός

Άμεσα ήταν τα αντανακλαστικά της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας προκειμένου να συμβάλλει όπου της ζητηθεί, φιλοξενώντας πλημμυροπαθείς από τη Θεσσαλία.

Καθημερινή καταγραφή των τοπικών κλινών

Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι, οι άνθρωποι του τουρισμού, αντέδρασαν την ίδια στιγμή σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Πιερίας, Ημαθίας και Πέλλας και σε συνεννόηση πάντα με το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας γίνεται σε καθημερινή βάση η καταγραφή και από τους δυο φορείς της διαθεσιμότητας των τοπικών κλινών .

Σε ετοιμότητα με συνεχή ενημέρωση

 «Είμαστε πάντα  σε ετοιμότητα και σε  επικοινωνία με το αρμόδιο υπουργείο για να φιλοξενήσουμε πλημμυροπαθείς εάν χρειαστεί» » επισημαίνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης υπογραμμίζοντας ότι μέχρι στιγμής αυτό δεν κατέστη αναγκαίο. Επιπλέον υπάρχει καθημερινή ενημέρωση με τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης κ. Μύρων Φλουρή στο πλαίσιο της άμεσης κινητοποίησης των ξενοδόχων, με στόχο να φιλοξενηθούν εάν και όποτε χρειαστεί οι πληγέντες από την κακοκαιρία.