Πάντα δίπλα στον πολιτισμό και τα  «ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ» η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου 

Πολιτισμός

Συνάντηση μεταξύ της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κας Σοφίας Μαυρίδου και του Προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού «ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ» κ. Αθανάσιο Μπίντα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου  στο κτίριο της Π.Ε. Πιερίας. 

Επίκεντρό της ήταν η υπογραφή της σύμβασης για την προμήθεια έντυπου υλικού και αναμνηστικών για τους μαθητές που θα συμμετέχουν φέτος στην Διεθνή Νεανική Συνάντηση Αρχαίου Δράματος, Μουσικής και Αθλητισμού «Ολύμπια εν Δίω».

          Ο Πολιτιστικός Οργανισμός «ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ» έχει ως αντικείμενο τη διοργάνωση μίας Διεθνούς Μαθητικής Συνάντησης αρχαίου δράματος, μουσικής και αθλητισμού, με στόχο να φέρει τους μαθητές σε επαφή με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και το αρχαίο δράμα.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας βρίσκεται διαχρονικά στο πλευρό του εν λόγω Πολιτιστικού Φορέα, συνδιοργανώνοντας τη συγκεκριμένη δράση και ως εκ τούτου υφίσταται μία συνεργασία καθόλα ζεστή και γόνιμη μεταξύ των δύο φορέων, πάντοτε προς όφελος της Πιερίας και της πολιτιστικής της ανάδειξης.

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Tα “Ολύμπια εν Δίω” προβάλλουν διεθνώς την Πιερία και την πολιτιστική μας κληρονομιά ως κοινό σημείο αναφοράς όλων των λαών και των πολιτισμών. Εμείς ως Περιφερειακή Αρχή αγκαλιάζουμε και στηρίζουμε πάντοτε τις καινοτόμες δράσεις και πρωτοβουλίες του ομώνυμου Φορέα που έχουν ως στόχο τη δημιουργική έκφραση, την ανάπτυξη και καλλιέργεια δεξιοτήτων καθώς και την ενασχόληση των μαθητών με κάθε μορφής τέχνη».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Οργανισμού «ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ» κ. Αθανάσιος Μπίντας ευχαρίστησε θερμά την κα Σοφία Μαυρίδου, που στέκεται όλα αυτά τα χρόνια στυλοβάτης της διοργάνωσης, δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον της για την ανάδειξη του πολιτισμού και συνδράμοντας ουσιαστικά κάθε σχετική ενέργεια του Οργανισμού.