Ο ΟΡ.ΦΕ.Ο. και η Αντιπεριφέρεια Πιερίας  προσβλέπουν στο παραγωγικά πολιτιστικό αύριο

Πολιτισμός

  Η άριστη και παραγωγική συνεργασία του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου με την συνδιοργανώτρια του Φεστιβάλ Ολύμπου,  Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά στη συνάντηση απολογισμού και κυρίως προγραμματισμού θεμάτων που σχετίζονται με την πορεία του θεσμού, αλλά και των αναγκαίων παρεμβάσεων στις υποδομές και στην αξιοποίηση του παραγόμενου πολιτιστικού προϊόντος.

  Την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου υποδέχθηκε στην έδρα του Οργανισμού, την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023, ο πρόεδρος, Γρηγόρης Παπαχρήστος με τα μέλη της διοίκησης του ΟΡ.ΦΕ.Ο. παρουσία συνεργατών και των δύο πλευρών.

Ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο.

  Επισημαίνοντας ότι ο Οργανισμός καλωσορίζει στον οικείο χώρο την κ. Μαυρίδου, ένα χώρο που παραχωρήθηκε από την ίδια επί των ημερών της 

στον ΟΡ.ΦΕ.Ο. και αποτελεί ένα κατάλληλο λειτουργικό χώρο για τις δράσεις του, ο πρόεδρος, Γρηγόρης Παπαχρήστος τόνισε:

  «Κυρία Μαυρίδου στο πρόσωπό σας όλα αυτά τα χρόνια με τον θεσμικό σας ρόλο, είχαμε δίπλα μας ένα μεγάλο υποστηρικτή. Σας ευχαριστούμε πολύ για αυτό. Ως οργανισμός αναγνωρίζουμε και τιμούμε τους ανθρώπους που στέκονται δίπλα μας και μας δίνουν λύσεις. Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία και είμαστε βέβαιοι πως η συνεργασία μας θα συνεχιστεί. Είστε από αυτούς που έχουν αντιληφθεί πως ο πολιτισμός προάγει την ανάπτυξη σε ένα τόπο και το Φεστιβάλ Ολύμπου, αυτό υπηρετεί μισό αιώνα τώρα»

                                   Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

  Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, εξέφρασε λαμβάνοντας στη συνέχεια το λόγο, τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες της για την εποικοδομητική και άριστη  συνεργασία τόσο με την σημερινή διοίκηση του ΟΡ.ΦΕ.Ο. όσο και με τις προηγούμενες, ενώ αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της υποστήριξης των πολιτιστικών θεσμών, πέρα της πολιτείας, αλλά και από τους φορείς της αυτοδιοίκησης και ευρύτερα.

  «Ξεκινήσαμε, είπε η κ. Μαυρίδου,  εδώ και χρόνια μια φιλότιμη προσπάθεια στήριξης στο κομμάτι του πολιτισμού, τόσο του Φεστιβάλ Ολύμπου, όσο και σειράς άλλων πολιτιστικών συλλόγων, σε δρώμενα και δράσεις. 

  Το γνωρίζουμε όλοι ότι ο σταθερός αρωγός και συμπαραστάτης του Φεστιβάλ Ολύμπου είναι η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. Με πρωτοβουλίες και βούληση βοηθούμε όπως το ίδιο θα πράξουμε και στο μέλλον.

  Η διοίκηση έχει συνέχεια. Εδώ θα είμαστε και πάλι από τη νέα χρονιά, γιατί το μόνο σίγουρο η μέχρι τώρα πολιτιστική μας πολιτική ενδυνάμωσης δεν έχει μόνο παρόν, αλλά και μέλλον. 

  Ο πολιτισμός και ο τουρισμός αποτελούν την αλληλένδετη αναπτυξιακή τροχιά της Πιερίας. Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι καλή συνέχεια.»  

Οι προγραμματικές συμβάσεις

  Ολοκληρώνοντας η κ. Μαυρίδου, γνωστοποίησε τις δύο πρόσφατες αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, με τις οποίες εγκρίθηκαν οι προτεινόμενες από την Αντιπεριφέρεια Πιερίας, προγραμματικές συμβάσεις για την υλοποίηση της μελέτης συντήρησης και αναβάθμισης των υφιστάμενων υποδομών του Ελληνιστικού θεάτρου του αρχαίου Δίου, καθώς και η παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού για την ανάδειξη του πολιτισμού και τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας. 

  Επίσης σε ένδειξη ευχαριστιών και ευχών για την προσωπική επιτυχία της κ. Μαυρίδου στις επικείμενες εκλογές, ο κ. Παπαχρήστος της απένειμε  το συμβολικό κόσμημα, ρόδακας των αρχαίων Μακεδόνων, που εξέδωσε ως το γούρι της χρονιάς, το Υπουργείο Πολιτισμού.

  Επί της συνάντησης τοποθετήθηκαν και εξέφρασαν τις απόψεις τους και παρευρισκόμενα μέλη της διοίκησης του ΟΡ,ΦΕ,Ο, αλλά και οι συνεργάτες,

  Τα παρόντα διοικητικά μέλη, Γιώργος Σαμαλής (γενικός γραμματέας), Μελίνα Παπαδοπούλου (εθελοντισμού-υποδοχής θεατών), Λένα Γεωργούλη (υποδομών-οργάνωσης εκδηλώσεων), Ραφαήλ Μετενίδης (χορηγιών-χρηματοδοτικών προγραμμάτων-διεθνών συνεργασιών), Βασίλης Δήμου (δημοσίων σχέσεων), Περικλής Χατζηγιάννης (επικοινωνίας).

  Παρόντες επίσης, ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Γιώργος Χανδόλιας, το ιστορικό στέλεχος του Φεστιβάλ, Χαράλαμπος Ζαπουνίδης, η εθελόντρια υποδομών και οργάνωσης εκδηλώσεων, Ροδή Ναβροζίδου και ο ειδικός συνεργάτης της Αντιπεριφέρειας, Χρήστος Τσινίκος.