52ο Φεστιβάλ Ολύμπου |  Η Ρωσική ταινία ЧЕМПИОНАТ МИРА (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα)

Πολιτισμός

Με την ταινία κοινωνικού δράματος ЧЕМПИОНАТ МИРА (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα)εκπροσωπείται στο πρόγραμμα των κινηματογραφικών προβολών του φετινού 52ου Φεστιβάλ Ολύμπου, η Ρωσία.

  Ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου φιλοξενεί αντιπροσωπευτικές ταινίες από τις μέχρι τώρα τιμώμενες χώρες. Η Ρωσία ήταν τιμώμενη στο 41ο Φεστιβάλ του έτους 2012.

  Η ταινία θα προβληθεί στον αύλειο χώρο του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης, τόπος δραστηριοτήτων της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας, την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023, στις 9:00 μ μ.

Περίληψη της ταινίας

  Το 1978, ο φιλόδοξος και νεαρός τότε πρωταθλητής σκάκι της Σοβιετικής ομάδας, Anatoly Karpov πρέπει να υπερασπιστεί τον τίτλο του, αντιμετωπίζοντας αυτή την φορά τον μέντορά του Viktor Korchnoi. Η αναμέτρησή τους γίνεται ο πιο ιδιαίτερος αγώνας που έχει δει ποτέ η ιστορία της σκακιέρας. Η ταινία βασίζεται στην πραγματική ιστορία του Ανατόλι Κάρποφ, του πιο επιτυχημένου σκακιστή  όλων των εποχών, σε επιδόσεις σε τουρνουά, με πάνω από 140 πρώτες θέσεις στην καριέρα του. 

  Ορισμένες αθλητικές νίκες δεν αφορούν απλώς τη διεκδίκηση ενός τίτλου. Κάποια από αυτά μένουν στην ιστορία. Η ταινία ακολουθεί την πιο δραματική και θρυλική αναμέτρηση στην ιστορία του σκακιού – τον ​​αγώνα μεταξύ του Ανατόλι Καρπόφ, τότε παγκόσμιου πρωταθλητή, και του Βίκτορ Κορτσνόι, ενός πρόσφατου μετανάστη από την ΕΣΣΔ. Σε αυτή τη μάχη μεταξύ δύο εξαιρετικών σκακιστών, μιας μονομαχίας προσωπικοτήτων κάτω από τεράστια ψυχολογική πίεση, το διακύβευμα είναι ακατανόητα υψηλό

  Σενάριο-σκηνοθεσία: Alexey  Sidorov
 Ηθοποιοί: Konstantin Khabenskiy, Ivan Yankovskiy, Vladimir Vdovichenkov, Victor Dobronravov, Victor Sukhorukov, Diana Pozharskaya.

 Η ταινία προβάλλεται σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ρωσίας και αποτελεί συνδιοργάνωση του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου με την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης.

  Η είσοδος είναι ελεύθερη.