Δήμος Κατερίνης: Έτοιμες να υποδεχτούν με ασφάλεια μαθητές και εκπαιδευτικούς οι σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Κοινωνία

Έτοιμες να υποδεχτούν με ασφάλεια μαθητές και εκπαιδευτικούς είναι οι σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κατερίνης, λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου.  Η σχολική επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με στόχο την ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και τη βέλτιστη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας μερίμνησε για τις απαιτούμενες εργασίες συντήρησης και επισκευών, καθώς και για παρεμβάσεις σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους των σχολικών κτιρίων. Οι εργασίες υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με τους διευθυντές των μονάδων, την τεχνική υπηρεσία, την υπηρεσία πρασίνου, τους κατά τόπους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.

Πιο συγκεκριμένα και φέτος, ο κύκλος εργασιών επικεντρώθηκε στα θέματα υγιεινής, ασφάλειας και λειτουργικότητας, με παρεμβάσεις επισκευής – συντήρησης οικοδομικού χαρακτήρα, όπως εξωτερική και εσωτερική βαφή, μόνωση, υδραυλικά – ηλεκτρολογικά, αποκατάσταση επίστρωσης δαπέδων, εξωραϊσμού των σχολικών αυλών, σιδηρουργικές εργασίες – κατασκευές κ.α. Επιπλέον, όπου απαιτήθηκε έγινε προμήθεια και τοποθέτηση ηλεκτρονικών υπολογιστών, κλιματιστικών κ.α. εξοπλισμού.

Επίσης, συνεργεία της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος & Πρασίνου, προχώρησαν στον εξωραϊσμό των σχολικών αυλών, το κλάδεμα των δέντρων, τον καθαρισμό χόρτων. Έμφαση δόθηκε και στις διαγραμμίσεις διαβάσεων στις εισόδους των σχολικών συγκροτημάτων, καθώς και στις διαβάσεις των πεζών στα φανάρια.

Παράλληλα, οι καθαρίστριες είναι έγκαιρα στις θέσεις τους, ενώ έγιναν οι απαραίτητες εργασίες απολύμανσης, απεντόμωσης κ.α, καθώς και οι μικρής κλίμακας παρεμβάσεις, όπως π.χ. η συντήρηση των καυστήρων.

Την ικανοποίησή του για την έγκαιρη υλοποίηση του προγραμματισμού – σχεδιασμού παρεμβάσεων στις σχολικές μονάδες εκφράζει ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος: «Ξεκινάμε με αισιοδοξία και ελπίδα τη νέα σχολική περίοδο, καθώς υποδεχόμαστε τους μαθητές και τις μαθήτριες σε σχολικά κτίρια έτοιμα και ασφαλή. Με τις υπηρεσίες μας, εργαστήκαμε μεθοδικά όλο το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από το πέρας της σχολικής περιόδου έως σήμερα και ενισχύσαμε την αξιοπρεπή λειτουργία των σχολείων. Στόχος μας είναι η εξασφάλιση των καλύτερων δυνατών συνθηκών για την εκπαιδευτική μας κοινότητα, σε όλη την διάρκεια του έτους. Με τη συμβολή όλων μας, πιστεύω ότι θα παρέχουμε και φέτος, το καλύτερο δυνατό στα παιδιά μας. Καλή σχολική χρονιά!».

Ποιοτική Εκπαίδευση

«Προκειμένου  να εξασφαλίσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για την ποιοτική εκπαίδευση που θέλουμε για τα παιδιά μας, υλοποιήσαμε σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού παρεμβάσεις συντήρησης και επισκευών στα σχολικά κτίρια, ενώ όπως έχουμε έμπρακτα αποδείξει  και στη διάρκεια της χρονιάς, θα είμαστε στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας παρεμβαίνοντας άμεσα και αποτελεσματικά όπου τυχόν χρειαστεί» τονίζει σε δήλωσή του, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης, Αθανάσιος Μπαρμπαγεωργόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, οι υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης συνεχίζουν τις παρεμβάσεις και στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, για την εξασφάλιση των απαραίτητων προϋποθέσεων στήριξης της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όπου κρίνονται απαραίτητες.