Επιμελητήριο Πιερίας: 28 επιχειρήσεις του νομού τιμήθηκαν για την καινοτομία, την αντοχή στο χρόνο, τη δημιουργία θέσεων εργασίας

Επαγγελματίες Οικονομία

Είκοσι οκτώ επιχειρήσεις της Πιερίας τιμήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 2 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της Τελετής Απονομής των Επιχειρηματικών Βραβείων 2023, που διοργάνωσε για ακόμη μια χρονιά το Επιμελητήριο Πιερίας, στον υπέροχο χώρο του Mediterranean Village Hotel & Spa στην Παραλία Κατερίνης, παρουσία πλήθους επιχειρηματιών και των αρχών του τόπου.

Την εκδήλωση παρουσίασαν με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο οι δημοσιογράφοι Μαρία Σαμολαδά και Νίκος Υποφάντης.

Την Τελετή Απονομής Επιχειρηματικών Βραβείων 2023 ευλόγησε ο Πρωτοσύγκελος πατέρας Βαρνάβας ως εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Γεωργίου.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, στην έναρξη της τελετής σημείωσε ότι η Απονομή Επιχειρηματικών Βραβείων σε επιχειρήσεις της Πιερίας έχει γίνει πλέον θεσμός για το Πιερικό Επιχειρείν. Συνεχίζοντας, τόνισε, μεταξύ των άλλων, ότι το Επιμελητήριο Πιερίας τιμάει για ακόμη χρονιά το όραμα, την καινοτομία, τη δημιουργικότητα, την τόλμη, την αντοχή στο χρόνο, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τις αξίες και τα επιτεύγματα του Πιερικού επιχειρηματικού κόσμου.

Στόχος της Διοίκησης του Επιμελητηρίου υπογράμμισε ο πρόεδρος, είναι, κάθε χρόνο να τιμά την επιχειρηματικότητα της Πιερίας μέσα από διαφορετικές κάθε φορά επιχειρήσεις, στέλνοντας ταυτόχρονα ένα ισχυρό μήνυμα αισιοδοξίας για την αναβάθμιση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας του Πιερικού επιχειρείν και την ανάδειξη νέων δυναμικών επιχειρηματιών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απηυθύναν χαιρετισμό η Υφυπουργός Ανάπτυξης κα Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, οι Βουλευτές Πιερίας κ. Ξενοφών Μπαραλιάκος και κ. Σπύρος Κουλκουδίνας, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, η Αντιπεριφερειάρχης  Πιερίας κα.  Σοφία Μαυρίδου, ο Δήμαρχος Δίου- Ολύμπου κ. Ευάγγελος Γερολιόλιος, ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού κ. Αναστάσιος Μανώλας, ο Αντιδήμαρχος Κατερίνης κ. Γιώργος Νταντάμης ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Κατερίνης κ. Κώστα Κουκοδήμου.

Από την Επιμελητηριακή κοινότητα το παρών έδωσαν, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας και  Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Ιορδάνης Τσώτσος, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων και Οικονομικός Επόπτης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Βασίλειος Γιαγιάκος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας κ. Γεώργιος Μπίκας, ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης & Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ κ. Δημήτρης Βαργιάμης, ο Β΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Δημήτριος Αδάμ, ο Β΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας κ. Αναστάσιος Γιάγκογλου, ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ κ. Συμεών Διαμαντίδης, ο Πρόεδρος του ΚΕΠΑ – ΑΝΕΜ κ. Θωμάς Αλγιανάκογλου, η Διοίκηση και Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Πιερίας.

Παραβρέθηκαν επίσης, ο Διοικητής της 24ης  Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Λιτοχώρου Ταξίαρχος κ. Νικόλαος Θεοδοσίου, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας, Ταξίαρχος κ. Γεώργιος Τζήμας, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Γεώργιος Κουκουσέλας, ο Αναπληρωτής Διευθυντής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης κ. Χρήστος Μπούτας, ο Διοικητής του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Πιερίας κ. Παύλος Τσαουσίδης, Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πιερίας, Πύραρχος κ. Παναγιώτης Πατσιαλής, η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης κα Ασημίνα Στρίμπα, ο Υποδιοικητής 3ης  Υ.Πε. Μακεδονίας κ. Κωνσταντίνος Χρίστογλου, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κατερίνης κ. Ηρακλής Τσανικίδης, ο Αναπληρωτής Γραμματέας της Γραμματείας Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννης Ρουκάς, ο Διευθυντής της Β΄βαθμιας εκπαίδευσης Πιερίας κ. Γεώργιος Μακρής, η Διευθύντρια της Α΄βαθμιας εκπαίδευσης Πιερίας κα Νόπη Τριανταφυλλίδου, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Τοπικοί Σύμβουλοι Δήμων Πιερίας, Εκπρόσωποι Φορέων, Σωματείων και Συλλόγων,Επιχειρηματίες – Μέλη του Επιμελητηρίου Πιερίας.

Τα ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ 2023 απονεμήθηκαν στις εξής εταιρείες:

  1. Ν.Ε.Α. Ανώνυμη εταιρεία, «farma pierias» και «dofundo» – Κατηγορία: ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ & ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
  2. ΣΠΑΝΙΔΗΣ – ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΗΣ Ο.Ε.  – Κατηγορία: ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ & ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
  3. CHICK IN ΚΑΛΑΪΤΖΗ ΙΚΕ – Κατηγορία: ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ & ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
  4. ΜΠΙΝΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ – Κατηγορία: ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ & ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
  5. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΥΔΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ – Κατηγορία: ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
  6. ΜΠΑΣΔΡΑΣ Δ. & Μ. Α.Β.Ε.Ε. – Κατηγορία: ΔΙΑΡΚΕΙΑ & ΔΙΑΔΟΧΗ
  7. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ Ι.Κ.Ε. – Κατηγορία: ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΙΑ
  8. Κ. ΝΙΣΣΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε. – Κατηγορία: ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  9. ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ Ι.Κ.Ε. – Κατηγορία: ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
  10. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΥΡΜΑΝΙΔΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε. – Κατηγορία: ΔΙΑΡΚΕΙΑ & ΔΙΑΔΟΧΗ
  11. Π. ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΙΔΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε. – Κατηγορία: ΔΙΑΡΚΕΙΑ & ΔΙΑΔΟΧΗ
  12. ΚΩΣΤΑΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε. – Κατηγορία: ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΙΑ
  13. ΖΩΟΚΑΛ Ι.Κ.Ε. – Κατηγορία: ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ & ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
  14. Ε. ΤΣΙΑΝΑΚΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε. – Κατηγορία: ΔΙΑΡΚΕΙΑ & ΔΙΑΔΟΧΗ
  15. ΣΕΡΔΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ – Κατηγορία: ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ & ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
  16. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε. – Κατηγορία: ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ & ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
  17. ΑΦΟΙ ΑΒΡΑΜΙΔΗ Ο.Ε. – Κατηγορία: ΔΙΑΡΚΕΙΑ & ΔΙΑΔΟΧΗ
  18. ΣΕΪΤΑΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε. – Κατηγορία: ΔΙΑΡΚΕΙΑ & ΔΙΑΔΟΧΗ
  19. ΕΛΒΕΚ Α.Ε. – ΣΑΝΤΙΚΙΔΗΣ – Κατηγορία: ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ & ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
  20. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ Ι.Κ.Ε. – Κατηγορία: ΔΙΑΡΚΕΙΑ & ΔΙΑΔΟΧΗ
  21. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΘΝΙΚΩΝ – ΔΙΕΘΝΩΝ & ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ «Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» – Κατηγορία: ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
  22. ΤΣΕΛΕΓΚΕΡΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ – Κατηγορία: ΔΙΑΡΚΕΙΑ & ΔΙΑΔΟΧΗ
  23. ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΓΚΡΙΜΟΥΡΑΣ Ε.Ε. – Κατηγορία: ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
  24. ΖΟΛΩΤΑ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός» στον Όλυμπο)

– Κατηγορία: ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ

  • ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Εστιατόριο «Πριόνια Ολύμπου»- Κατηγορία: ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ
  • ΣΑΒΒΑΣ ΡΟΥΣΣΟΣ – Κατηγορία: ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ
  • STUDIO ELENI Κατηγορία: ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ
  • ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. – Κατηγορία: ΕΙΔΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ  –  ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
  • ΓΙΑΝΝΙΤΣΑΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – Κατηγορία: ΕΙΔΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ – ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΙΑ

Η εκδήλωση έκλεισε με το μελωδικότερο τρόπο χάρη στη χορωδία του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης.