Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου στο Επιμελητήριο Πιερίας

Επαγγελματίες Πολιτική

Επίσκεψη στο Επιμελητήριο Πιερίας πραγματοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου το απόγευμα της Τετάρτης 30 Αυγούστου 2023, όπου επιβεβαιώθηκε  για ακόμη μια φορά η αγαστή συνεργασία των δύο πλευρών.

Την Αντιπεριφερειάρχη υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου μαζί με  την Α’ Αντιπρόεδρο κ. Ματούλα Βελώνη, τον Β’ Αντιπρόεδρο κ. Γιάννη Πεϊδη και την Πρόεδρο του  Τμήματος Υπηρεσιών του Επιμελητηρίου κα Ευγενία Φλογέρα.

Με αφορμή την επίσκεψη η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η συνεργασία της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης με το Επιμελητήριο Πιερίας είναι κομβικής σημασίας και συνεχής και αραγής. Στόχος μας η ενίσχυση της τοπικής ανταγωνιστικότητας με διαφοροποίηση της παραγωγικής βάσης, η τόνωση της επιχειρηματικότητας, η προώθηση της δικτύωσης και βελτίωση της ποιότητας των τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών, η ανάδειξη της περιοχής ως ιδανικού τόπου διαβίωσης και τουριστικού προορισμού υψηλών προδιαγραφών ποιότητας, η ενίσχυση της εταιρικότητας και της εξωστρέφειας με δημιουργία προϋποθέσεων οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας».

Στη συνάντηση συζητήθηκαν και θέματα που αφορούσαν την μελέτη αξιοποίησης του Ολύμπου που πρόσφατα εκπόνησε το Επιμελητήριο Πιερίας. Και οι δύο πλευρές  συμφώνησαν ότι ο Όλυμπος πρέπει να αποτελέσει έναν από τους μαγνήτες έλξης του Πιερικού τουρισμού και της συνολικής οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής μας.

«Αποσκοπούμε στην αειφορική ανάπτυξη και διαχείριση του Ολύμπου, μέσω μιας ήπιας επενδυτικής ανάπτυξης, χωρίς να κάνουμε έκπτωση βέβαια σε οικολογικές ανησυχίες και ευαισθησίες» ανέφερε η κα Σοφία Μαυρίδου.

Tέλος,  έγινε και ειδική αναφορά στο επιχειρηματικό γεγονός της Πιερίας και της Κεντρικής Μακεδονίας, στην 12η Εμποροβιοτεχνική Εκθεσιακή Δραστηριότητα Πιερίας-Κεντρικής Μακεδονίας  (ΕΒΕΠ-ΚΜ), που διοργανώνει το Επιμελητήριο Πιερίας με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και τον Δήμο Κατερίνης, από 22 έως  27 Σεπτεμβρίου.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου συνεχάρη τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου και τα μέλη του Δ.Σ. για τη διοργάνωση της φετινής έκθεσης και ευχήθηκε μέσα από την κοινή τους αυτή δράση βιώσιμης επιχειρηματικότητας να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες για τις επιχειρήσεις και τους παραγωγικούς φορείς που θα οδηγήσουν στο δρόμο της ανάπτυξης, της καινοτομίας και της εξωστρέφειας.