Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην πόλη» στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους

Κοινωνία

Τη Δευτέρα 28 Αυγούστου, στον Ιερό Ναό Αγίων Χριστοφόρου και Ευθυμίου Κατερίνης πραγματοποιήθηκε η μετακατασκηνωτική συνάντηση του προγράμματος «Κατασκήνωση στην πόλη»  και για τις τέσσερις περιόδους, που έλαβαν χώρα φέτος το καλοκαίρι στο συγκρότημα των Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος στον Σβορώνο.

Αρχικά τελέστηκε η  Θεία Λειτουργία από τους Ιερείς που συμμετείχαν ως υπεύθυνοι των τεσσάρων περιόδων και στη συνέχεια έλαβε χώρα η συνάντηση στελεχών και κατασκηνωτών.

 Εκεί τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν εκ νέου με τους αρχηγούς, τους ομαδάρχες και τα στελέχη της περιόδου που συμμετείχαν και γενικά με όλους όσους έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην πόλη».

Η συνάντηση έκλεισε με σχετικό βίντεο που αποτύπωνε κατασκηνωτικές στιγμές των παιδιών, τραγούδι και αναμνηστικό της κατασκηνωτικής χρονιάς το οποίο έλαβαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος τόνισε στα παιδιά ότι η χριστιανική ζωή είναι ζωή αγιότητας. Η μίμηση των αγίων όπως την έμαθαν αυτές τις ημέρες κοντά στην κατασκήνωση είναι μίμηση και κοινωνία με την αγιότητα του Χριστού. «Με την Μίμηση των Αγίων ο πιστός αποβάλλει την αμαρτία από τη ζωή του και υποδέχεται την ενάρετη ζωή», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Σεβασμιώτατος. 

Το βράδυ της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε δείπνο το οποίο παρέθεσε ο Σεβασμιώτατος  Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος στους αρχηγούς, τους ομαδάρχες και τα στελέχη της φετινής κατασκηνωτικής χρονιάς στην Παραλία Κατερίνης, στο «Almira Beach Bar», κατόπιν  ευγενικής παραχώρησης του χώρου από τον ιδιοκτήτη κ. Κωνσταντίνο Τσενεκίδη. Στο δείπνο όλοι είχαν τη δυνατότητα να θυμηθούν όμορφες στιγμές της φετινής χρονιάς, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για τον επόμενο χρόνο.